CRONICĂ DE MECI – CSM Sighetu Marmației, învinsă surprinzător pe teren propriu de ultima clasată, echipa unei comune cu 5.000 de locuitori

0
381

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 30 septembrie 2023, pe Stadionul Municipal Solvan din  Sighetu Marmației, în meci contând pentru etapa a 6-a a Seriei a 10-a din Liga a III-a la fotbal, CSM Sighetu Marmației a pierdut, cu 1-2 (1-0), parrtida cu AC SC Crişul Sântandrei. Meciul, arbitrat de o brigadă din Sălaj, cu Szabo Krisztina din Crişeni la centru (FRF face economie, aceeași brigadă arbitrează duminică partida de fotbal feminin din județ, Fotbal Feminin Baia Mare – Olimpic Star Cluj), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 4 (Sighetu Marmației) și 10 (Sântandrei).

 

S-a dovedit că nou-promovata echipă din Sântandrei – o comună cu două sate și sub 5.000 de locuitori, limitrofă municipiului Oradea și străbătută de pârâul Peța, care nu reușise să câștige niciun meci în primele 5 etape (acumulase doar 1 punct, în urma unui egal și 4 înfrângeri) – nu a venit la Sighetu Marmației ca mielul la tăiere, reușind surpriza etapei în Seria a 10-a.

 

Antrenorul George Zima (CSM Sighetu Maramației) a început partida cu următorul 11: Oneț – Pedro, Dunca, Caba, Tomșa – Dat, Razak, Zaharia – Negruț, Bor, Mansour.

 

Gazdele, pornite din postura de favorite, vizau urcarea pe podiumul seriei în urma unei victorii despre care nu se îndoiau nici cei mai pesimiști, pronostic argumentat și de faptul că bihorenii reușiseră să marcheze doar de 3 ori în primele 5 etape, fapt care au făcut-o echipa cu cel mai slab atac al Seriei a 10-a. Sighetenii au și reușit, de altfel, să deschidă scorul, spre finalul reprizei, în min. 44, după o fază prelungită de atac, când șutul lui Mansour a fost respins greu de portarul Verdeș, iar apoi aceasta a ricoșat în poartă din fundașul Sebastian Gondor. Autogol și gazdele intră la vestiare în previzibil avantaj: 1-0.

 

În repriza a doua, sighetenii au părut că au ieșit mai târziu de la vestiare, bihorenii reușind să întoarcă scorul în doar 6 minute. O centrare a fundașului lateral Robert Turcan a fost reluată în plasă în minutul 52, de la bara a doua, clasic, de mijlocașul central Marius Balogh: 1-1. Apoi, în min. 58, oaspeții au determinat apăsarea butonului de panică pe Solovan. Atacantul central, veteranul Robert Popescu, revenit în vară după un periplu pe la echipe de liga a III-a din Ungaria (ultimul sezon, la Füzesgyarmat SK), a marcat golul care avea să fie decisiv, șutând de la circa 14 metri lateral dreapta în poarta lui Oneț: 2-1.

 

Golgheter pe la echipele la care a jucat prin Ungaria, atacantul Gheorghe Robert Popescu a fost decisiv și pentru Crișul cu un șut din lateral dreapta, plasat la colțul lung de la circa 14 metri (1-2). Zima a încercat imediat o revigorare a echipei sale, introducându-i pe teren pe Mitruscsak și Simion în locul lui Zaharia și Bor, iar în ultima parte a meciului și Urdea și Hreniuk în locul lui Tomșa și Dunca, însă sighetenii n-au mai reușit să desfacă apărarea oaspeților, iar fluierul de final a consemnat prima victorie a nou-promovatei din comuna Sântandrei.

 

CSM Sighetu Marmației – Crișul Sântandrei: 1-2 (1-0), au marcat Sebastian Gondor (min. 44, autogol) / Marius Balogh (min. 52), Robert Popescu (min. 58).

 

Iată rezultatele complete ale rundei a 6-a:

• Sănătatea Servicii Publice – SCM Zalău: 1-2 (1-0);

• Minaur Baia Mare – Minerul 1947 Ocna Dej: 0-4 (0-0);

• CSM Sighetu Marmaţiei – Crişul Sântandrei: 1-2 (1-0);

• Olimpia MCMXXI Satu Mare – Victoria Carei: 1-2 (0-0);

• CSM Olimpia Satu Mare – Lotus Băile Felix: 0-0 (0-0).

În urma înfrângerii, CSM Sighetu Marmației a coborât pe locul 6 în clasamentul Seriei a 10-a și în etapa următoare va juca în deplasare, în 6 octombrie, cu CS Lotus Băile Felix (locul 3), echipă care în această etapă a încheiat la egalitate, 0-0, în dificila deplasare de la CSM Olimpia Satu Mare (locul 2).

 

* Foto: @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here