AU CÂȘTIGAT – Minaur a învins, la Baia Mare, Les Neptunes de Nantes, deținătoarea EHF European League

0
708

EHF EUROPEAN LEAGUE 2022. Duminică, 6 februarie 2022, în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 4-a a EHF European League, CS Minaur Baia Mare a învins, cu 28-26 (14-13), echipa franceză Les Neptunes de Nantes, deținătoarea trofeului.

 

Meciul de la Baia Mare, arbitrat de cuplul slovac Boris Cipov & Zoran Klus – o revenire la Baia Mare, după ce au arbitrat în februarie 2021, în optimile de finală EHF European Cup la handbal masculin, CS Minaur – Donbas Mariupol (Ucraina) -, a fost și o revanșă a partidei din urmă cu două săptămâni, când Nantes s-a impus cu 34-29 (14-14), dar și ultima șansă pentru echipa băimăreană de păstrare a șanselor de calificare în sferturile de finală, după un început mai puțin fast în faza grupelor EHF (o victorie și două înfrângeri la scor).

 

Prima repriză, extrem de echilibrată, încheiată totuși cu un ușor plus pentru băimărence (puțin mai eficiente în atac: 50% vs. 48%), care au intrat la vestiare cu 14-13. O primă jumătate de meci în care Lavko și Laslo (jucătoare care din sezonul viitor vor pleca de la Minaur, semnând deja transferurile) au fost principalele marcatoare, cu câte 3 goluri fiecare (de la franțuzoaice, cele mai multe goluri le-au marcat Onacia și Ahanda, tot câte 3 goluri fiecare, prima cu un procentaj de 100% din aruncări).

 

În cea de-a doua repriză,  echilibrul s-a menținut, băimărencele nereușind să se desprindă decisiv. Prima jumătate a ultimei reprize indica un echilibru perfect, 20-20, însă Ardouin a dus Nantes în avantaj și rolurile s-au schimbat, băimărencele devenind din urmărite, urmăritoare. În ultimele 10 minute ale meciului se intră tot la egalitate (min. 50, 24-24), dar golul lui Kpodar dă un avans și pe tabela de marcaj și un supliment de încredere oaspetelor. Dar Laslo își asumă postură de lider și egalează (min. 52, 25-25), iar Lavko o secondează și readuce Baia Mare în avantaj (min. 54, 26-25).

 

Finalul a fost la fel de tensionat ca toată această partidă, în care Minaur și-a jucat păstrarea șanselor de accedere în faza superioră a competiției. Laslo a pus două goluri avantaj pe tabelă pentru băimărence (min. 57, 27-25), speranțele au durat însă doar 12 secunde, Ardouin reducând scorul și diferența din nou era minimă, 27-26, scor cu care s-a intrat în ultimul minut de joc, dar cu franțuzoaicele în atac.

 

Guillaume Saurina cere time-out și Nantes pregătește schema pentru egalare, dar băimărencele recuperează, se aruncă în atac și Fujita trage spre poarta goală, dar apare de niciunde portarul-golgheter Floriane Andre și risipește și dramul de liniște ce-ar fi putut exista în ultimele secunde. Greșesc și cele de la Nantes și Fotonea cere time-out, schema reușește, Tănăsie rămâne singură cu portarul și înscrie golul final, în ultima secundă, declanșând bucuria: 28-26.

 

Pentru Minaur au marcat: Laslo (8 goluri), Lavko (7 goluri), Severin (4 goluri), Tănăsie și Fujita (câte 3 goluri), Petruș (2 goluri), Țîrle (1 gol). Un plus pentru portarul Amra Pandžic, cu 10 parade salvatoare în acest meci. De la Nantes s-au remarcat portarul Andre (11 parade salvatoare, procentaj de 42,31%) și jucătoarele Ondono (5 goluri din 5 șuturi!), Strömberg și Ardouin (câte 4 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 3 în grupă, dar păstrează șanse (măcar teoretice, din cauza golaverajului dezastruos, pentru că e greu de crezut că băimărencele pot scoate ceva din meciul cu liderul grupei, Bietigheim) pentru accederea în sferturile de finală. Meciul următor pentru băimărence este sâmbătă, 12 februarie, în deplasare, cu polonezele de la Lubin, iar ultimul meci îl joacă pe teren propriu, în 19 februarie (sâmbătă), cu echipa germană Bietigheim, care pare că defilează în această competiție.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here