UN NOU CONSILIER JUDEȚEAN – PNL înlocuiește în Consiliul Județean Maramureș pe Ioan Bude din Târgu Lăpuș cu Ioan Timiș din Moisei

3
4512
Ioan Bude și Ioan Timiș

DECIZE. Consilierul județean Ioan Bude (67 de ani) va fi înlocuit din Consiliul Județean Maramureș cu Ioan Timiș, după ce a fost numit în Consiliul de Administrație a firmei Drumuri-Poduri Maramureș SA, care este în proprietatea Consiliului Județean, noua poziție fiind incompatibilă cu statul de ales județean. În consecință, PNL Maramureș, formațiune pe lista căreia Bude a acces în Consiliul Județean, îl va înlocui cu Ioan Timiș, cel aflat pe prima poziție disponibilă de pe lista de supleanți a liberalilor.

 

Bude, originar din Târgu Lăpuș și absolvent al Facultății de Utilaj Tehnologic a Institutului de Construcții București -, acum pensionar, a fost din august 2020 și până la finalul anului trecut șef de secție la Drumuri-Poduri Maramureș SA, iar acum a fost numit în Consiliul de Administrație al firmei, retrăgându-se din Consiliul Județean (mandatul său a fost declarat oficial ca fiind încetat în 21 septembrie 2023).

 

Locul său va fi luat de Ioan Timiș, administrația județeană finalizând deja demersurile de validare a mandatului de consilier județean al acestuia. Ioan Timiș, originar din comuna Moisei, este acum economist la Compania Națională de Investiții (CNI).  Timiș a figurat pe locul 21 pe lista de candidaţi la Consiliul Județean a PNL Maramureș, după configurarea forului deliberativ al administrației județene rămânând pe locul 8 din lista de supleanţi.

 

Bude este cel de-al 16-lea consilier județean din cei 34 care alcătuiesc forul deliberativ al județului care își încetează mandatul înainte de termen. Din cei 16 consilieri județeni retrași în perioada 2020-2023, 8 sunt de la PNL.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here