DRAMA PRIMULUI PUNCT – Minaur a obținut doar 1 punct la Baia Mare cu HC Buzău, după ce a condus 50 de minute și a egalat în ultima secundă

1
1198

LIGA I – HANDBAL MASCULIN. Duminică, 3 septembrie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 2-a a Ligii I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a terminat la egalitate, 27-27 (12-11), partida cu HC Buzău 2012. Meciul, arbitrat de cuplul clujean Gabriel Badiu & Ioan Barbu, a pornit cu gazdele, vicecampioana en titre, din postură de favorită, Minaur impunându-se în 4 din ultimele 5 meciuri directe, în cel  mai recent, din 12 aprilie 2023 (în turul 3 al Cupei României), chiar la 10 goluri diferență (buzoienii au câștigat ultima dată în 5 mai 2022, pe teren propriu).

 

După o perioadă mai lungă de tatonare, în care cele două echipe au mers cap la cap (min. 10, 5-4), echipa băimăreană se desprinde la 3 goluri (min. 18, 8-5; min. 20, 9-6), însă oaspeții revin în joc, reduc diferența și cu un minut înaintea pauzei reușesc chiar egalarea (min. 29, 11-11), prin lituanianianul Aidenas Malašinskas (inter stânga/centru). Totuși, Minaur intră în avantaj minim la vestiare, după ce Kozakevych a transformat o lovitură de la 7 metri cu 30 de minute înaintea fluierului de final a reprizei: 12-11.

 

În repriza a doua se trece peste amabilități și Minaur reface diferența de 3 goluri și apoi chiar o majorează la 4 goluri: 16-12 și 17-13 (în min. 37). După prima treime a reprizei: 18-16 (min. 40), Botea și Nagy, cei mai prolifici marcatori până acum, câte 4 goluri fiecare. La jumătatea reprizei, diferența de 2 goluri se menține, 20-18 (min. 45), însă în ultima treime a reprizei se intră la egalitate: 21-21, după golul portughezului Sérgio Barros (extrema stângă a HC Buzău). Apoi, internaționalul sârb Ivan Mošić aduce oaspeții în avantaj (min. 51, 21-22), pentru prima dată în repriza secundă.

 

E rândul băimărenilor să alerge după adversar (și egalare, implicit), dar oaspeții replică bine după fiecare egalare reușită de Minaur. Se intră în ultimele 3 minute tot cu buzoienii în avantaj minim, 24-25, apoi Malašinskas marchează pentru 24-26. Botea reduce, dar înscrie repede interul dreapta Mihajlo Mitic. E 25-27 și mai e 1 minut de joc. Marchează repede Kozakevych din extrema dreaptă (26-27) și aparătorul Viacheslav Sadovyi (Buzău) vede cartonașul roșu, dar mai sunt doar 47 de secunde și oaspeții au atacul. Ratează Mitic și băimărenii se reped în atac.

 

Mai sunt 10 secunde. Prea puțin pentru ca Minaur să reușească măcar un egal după ce a condus 50 din cele 60 de minute, dar Kotrc nu e de acord și înscrie în ultima secundă de pe semicerc: 27-27. Ce jucător e cehul Milan Kotrč! Unul din pleiada de jucători ai Minaurului care luptă până la final, indiferent de consecințe. Un meci dramatic, cu deznodământ frustrant (pentru ambele echipe).

 

Pentru Minaur au înscris: Botea (7 goluri), Kozakevych (5 goluri), Nagy (4 goluri), Kotrc, Da Silva Mollino și Vujic (câte 3 goluri), Cip și Ratkovic (câte 1 gol) – portarul Terekhov, 8 parade salvatoare. De la oaspeți s-au remarcat Mosic și Broască (câte 5 goluri), Mitic, Malasinskas și Barros (câte 4 goluri). În etapa următoare, Minaur joacă în deplasare, la CSM Sighișoara (în 10 septembrie).

 

* Foto: Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here