DIFEREND – Un proprietar de mall-uri a cerut insolvența firmei băimărene care este cel mai important francizor Salad Box din România

0
1558

COMERCIAL. Mastweight SRL, firma prin care grupul sud-african MAS operează Atrium Mall din Arad, a cerut insolvența DMA Quality Food, firmă cu 70 de angajați, înregistrată în Baia Mare și cel mai important francizor Salad Box din România. Firma din Baia Mare este administrată și controlată de Doru Alexandru Miravițchi (foto mic dreapta), prin DMAInvestor SRL care deține o participațiune de 73% și alte firme din portofoliul său (respectiv Gurupul DMA: DMA Invest Inc., DMA Royal Estate SRL și Fundația DMA).

 

Mastweight SRL a fost cumpărată (împreună cu mall-ul din Arad), în noiembrie 2018, de holdingul sud-african MAS Real Estate Inc, prin subsidiara PKM Ariel SRL (care administra Militari Shopping Center București). DMA are un restaurant Salad Box în Atrium Mall din Arad, așa că, cel mai probabil, diferendul comercial este legat de acesta. Speța, care a fost înregistrată în urmă cu două zile pe rolul instanței, se va judeca la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

DMA deține 13 restaurante Salad Box în mall-urile din Baia Mare, Oradea, Arad, Alba Iulia, Ploiești (atât în Afi Palace, cât și în Shopping City Mall), București, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Pitești, Galați, Brăila și Sibiu. În 2020, pe fondul restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, afacerile firmei au căzut de la 16,5 milioane de lei la 5,1 milioane de lei, societatea înregistrând datorii de aproape 6,5 milioane de lei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here