EXCLUSIV – Reciclatorul Remat Maramureș și-a închis producția de mase plastice, a pierdut 36% din cifra de afaceri, dar și-a majorat profitul cu peste 83%

0
2891

ANALIZĂ ECONOMICĂ. În primul semestru al anului 2023 (ianuarie-iunie), reciclatorul Remat Maramureș SA, înregistrat în Baia Mare și controlat de familia Dumitrescu (Paul Cosmin Dumitrescu și Alexandra Dumitrescu dețin 95% din acțiunile firmei), a pierdut 36,80% din cifra de afaceri (comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent), scăzând de la 14,89 milioane de lei la 9,41 milioane de lei, dar și-a majorat profitul brut cu peste 83%, de la 836.000 lei la 1,53 milioane de lei.

 

De asemenea, Remat Maramureș – firmă a cărei principală activitate constă în achiziția de materiale feroase (în principal, fier, tablă, oțel și șpan) și neferoase (în principal, lemn și deșeuri din carton și hârtie), prelucrarea acestora și reintroducerea în circuitul economic a materialor rezultate -, care în luna mai 2023 și-a închis linia de producție a granulelor din mase plastice, o decizie anunțată cu caracter temporar, a înregistrat o economie substanțială a cheltuielilor cu energia electrică (de 20,53%), precum și o creștere semnificativă a stocurilor (dublu față de aceeași perioadă a anului precedent), pe fondul condițiilor nefavorabile pe piața deșeurilor metalice.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here