IDENTITĂȚI – Cine a câștigat contractul de peste 4 milioane de lei pentru reabilitarea energetică a 3 blocuri din Vișeu de Sus

0
2523

LUCRĂRI – VIȘEU DE SUS. Administrația publică locală din Vișeu de Sus, controlată de edilul Vasile Coman Vărzaru’ (încă, scriptic, la PNL, din 2024 și oficial la PSD), a semnat contractul privind proiectare și execuție a renovării energetice a trei blocuri din urbe, cele situate pe strada 22 Decembrie la nr. 23 și S23 și cel situat pe strada Republicii la nr. 1.

 

Contractul a fost semnat la 25 octombrie 2023 cu asocierea de firme Kes Business SRL & Conart Structuri SRL la valoarea de peste 4 milioane de lei (exact: 4.236.400 lei, sumă care include TVA) – fiind unic ofertant, asocierea a licitat foarte aproape de estimarea maximă (respectiv cu doar 645 de lei mai puțin), dar câștigătorul a fost anunțat oficial de primarul Coman Vărzaru’ la 16 octombrie, într-o postare publică pe pagina oficială a Primăriei.

 

Asocierea Kes Business SRL & Conart Structuri SRL a câștigat 3 din cele 11 loturi scoase la licitație de Primăria Vișeu de Sus privind reabilitarea a 20 de blocuri. Practic, cele două firme vor reabilita 8 blocuri (blocurile 52, 54, 14A, T4, T5, 23 și S23 de pe strada 22 Decembrie și blocul nr. 1 de pe strada Republicii) din 20 de blocuri care intră în renovări energetice, cu o valoare totală a celor trei contracte de peste 23 de milioane de lei (exact: 23.808.330 lei, sumă care include TVA).

 

•••
Kes Business SRL, liderul de asociere, este înregistrat în Bistrița și este specializat în inginerie și consultanță tehnică. În 2022, firma, care este controlată de Mihaela Liliana Lungu (asociat unic), a raportat o cifră de afaceri de 3,78 milioane de lei și un profit net de 1,20 milioane de lei, realizat cu 14 angajați, dar și datorii de 2,77 milioane de lei.
•••
Conart Structuri SRL, asociatul secundar, este înregistrat în satul Sântana de Mureș (jud. Mureș), fiind specializat în lucrări de construcții a clădirilor (este firma care va realiza efectiv lucrările). În 2022, firma, care este controlată de târgumureșeanul Gelu Prunaș (46 de ani, care mai deține firmele Birendra, prin care aduce muncitori din Nepal) și care are două puncte de lucru deschise și la Baia Mare, a raportat o cifră de afaceri de 31,73 milioane de lei și un profit net de 1,69 milioane de lei, realizat cu 43 de angajați, dar și datorii de 21,88 milioane de lei.

La final, o precizare și o lămurire: administrația din Vișeu de Sus a obținut finanțare pentru reabilitarea energetică a 20 de blocuri. Lămurirea este următoarea: în orașul Vișeu de Sus sunt… 37 de blocuri. Pentru că în România, sunt orașe cu mai puține blocuri decât satele din vestul civilizat al continentului. Partea bună este că administrația locală a început demersurile pentru a obține finanțarea necesară reabilitării și a celorlalte 17 blocuri. Rămâne însă dilema înțelegerii la modul real al conceputului de oraș față de lumea civilizată. Mă rog, dacă mai tindem spre civilizația reală.

 

* Foto: @Primăria Vișeu de Sus

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here