AVERTIZARE – Deputatul Brian Cristian: Ariile naturale protejate riscă să fie decimate pentru câștigul băieților deștepți din energie

0
96

LEGEA LOR. Ariile naturale protejate riscă să fie decimate pentru câștigul băieților deștepți din energie. Asta a decis săptămâna aceasta coaliția PSD-PNL-UDMR și AUR. USR a fost singurul partid care a votat împotriva distrugerii ariilor protejate!

 

Alături de colegii mei, mi-am exprimat votul contra acestui proiect de lege care nu ar face decât rău patrimoniului nostru natural și ar îmbogăți grupurile de interese. În calitate de membru al Comisiei de mediu la care am trecut începând de luna aceasta, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a proteja echilibrul ecologic și a oferi cetățenilor șansa de a se bucura de aer proaspăt, apă curată și păduri netăiate.

Legea se bazează pe o mare minciună. De ce? Micile hidrocentrale pe care PSD, PNL, UDMR și AUR vor cu orice preț să le vadă finalizate în arii protejate au capacitate de producție de doar 0,4% din totalul național, deci facturile românilor la energie vor scădea cu fix 0 lei!

 

Și atunci, de ce au votat această lege la unison? „Pentru ca firmele lor de casă să poată fura liniștite. Pentru ca unii să se îmbogățească și să scape de răspundere penală”, afirmă deputatul USR Adrian Giurgiu.

 

În plus, riscăm sancțiuni de la UE. Amenzi pe care România va trebui să le plătească din banii cetățenilor. „Soluția la problema crizei energetice nu este distrugerea ariilor protejate. Există soluții alternative, care nu fac un rău iremediabil mediului”, spune deputatul USR Stelian Ion. Restul sunt minciuni și populisme ieftine, care au un motiv ulterior în spate.

 

Brian Cristian, deputat USR PLUS Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here