DEZVOLTARE – Familia de antreprenori Lazăr (Ferma Zootehnică) își extinde afacerea cu încă trei hale de creștere a porcilor: în 2021, cifră de afaceri de 265 de milioane de lei

1
6227

INVESTIȚIE. În satul maramureșean Tulghieș din comuna Mireșu Mare, familia Lazăr (Ferma Zootehnică) va extinde ferma de creștere și îngrășare a porcilor cu încă trei hale. Extinderea, care a primit autorizație luna trecută, trebuie realizată până în 11 mai 2023 și va crește cu 3.600/serie numărul porcinelor sacrificiate.

 

Investiția va fi realizată prin firma Pig Center SRL, prin care familia Lazăr operează segmentul de creștere, îngrășare și sacrificare a porcinelor, care deține autorizații de funcționare pentru fermele de porci din Mireșu Mare (din 2020) și Tulghieș (din acest an – 5.000 capete / serie). Familia Lazăr mai deține, prin Ferma Zootehnică SRL, ferme de bovine la Săcălășeni (din 2011) și în Dăneștii Chioarului (din 2013) și de ovine, la Dumbrăvița.

 

Familia de antreprenori Rozica și Florin Lazăr din Maramureș, cunoscuți în special prin lanțul de magazine Ferma Zootehnică, dar care gestionează mai multe firme din domeniul zootehnic (de creștere a porcinelor, bovinelor și ovinelor și de abatorizare a acestora), a realizat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de aproape 265 de milioane de lei (exact: 264.319.411 lei), generând un profit net de aproape 15 milioane de lei (exact: 14.825.705 lei) prin cele 5 firme pe care le controlează (și pe care deține împreună cu fiii lor, Florin Alin Lazăr și Andrei Vasile Lazăr).

 

Anul trecut, cifrele de afaceri cele mai mari din portofoliul de firme ale familiei Lazăr au fost realizate de Ferma Zootehnică (cu 195,57 milioane de lei și un profit net de 13,41 milioane de lei), specializată în fabricarea produselor din carne (este firma de abatorizare și carmangerie), și Aba Flor Prod Com (cu 53,29 milioane de lei și un profit net de circa 469.000 lei), firma prin care familia realizează comerțul cu amănuntul (dețin 33 de magazine specializate în județele Maramureș, Cluj și Bistrița Năsăud).

Florin Lazăr, care a fondat afacerea în 1993, a reușit să integreze în firmele sale toate operațiunile de pe lanțul economic, relizând de la culturi agricole (pentru furajarea animalelor), la ferme de animale, abatorizare, procesare (cu peste 200 de produse de carmangerie în portofoliu), distribuție și comercializare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari!!! Pentru acesti oameni harnici , tot Respectul!!!
    Daca ar avea România întreprinzători in toate domeniile la fel de harnici , am fi departe !!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here