CONTRACT – Primăria Târgu Lăpuș va plăti 4,37 milioane de lei în 5 ani pentru modernizarea serviciului de iluminat public: află cine încasează banii

0
1345

ILUMINAT PUBLIC – TÂRGU LĂPUȘ. Sereleul Ilnic Electric din satul Merișor (Tăuții Măgherăuș), controlat de Ilie Ureche zis “Regele Luminilor” (asociat unic, foto mare sus dreapta), a câștigat concesiunea serviciului de iluminat public din orașul maramureșean Târgu Lăpuș pentru următorii 5 ani.

 

Contractul, semnat miercuri, 29 iunie 2022, este în valoare totală de circa 4,37 milioane de lei (exact: 4.369.466,50 lei, suma care cuprinde TVA și care este echivalentă cu circa 880.000 euro) și a fost atribuit de autoritatea publică din Târgu Lăpuș, controlată de edilul Mitru Leșe (PNL), prin procedură simplificată, pe criteriul Prețul cel mai scăzut.

 

Pentru a câștiga licitația, la care a mai participat un singur ofertant, firma lui Ureche a sublicitat (sub prețul maximal estimat de Primăria Târgu Lăpuș) cu 11,77% – unicul criteriu de atribuire a fost prețul. Durata contractului este de 60 de luni (5 ani), timp în care sereleul lui Ureche va prelua în concesiune întreg Sistemul de Iluminat Public din Târgu Lăpuș și trebuie să-l întrețină, mențină în funcțiune și să-l modernizeze.

 

Oficial, firma trebuie să realizeze un sistem dimming (de control al intensității fluxului luminos) și telegestiune (gestionarea de la distanță a parametrilor rețelor de iluminat), precum și să modernizeze punctele de aprindere, să realizeze iluminatul pentru zonele de risc, parcuri, poduri, pasarele și cel arhitectural. De asemenea, Ilnic va monta și demonta, în perioada contractuală, iluminatului ornamental festiv de sărbători.

 

În 2021, firma Ilnic Electric SRL a raportat o cifră de afaceri de 7,8 milioane de lei și un profit net de 2,56 milioane de lei, realizat cu 15 angajați – ceea ce înseamnă că lucrează cu un profit net de 33%. Ilie Ureche mai controlează sereleul Art Electric Show, prin care a preluat de la prietenul său, viceprimarul Băii Mari, Doru Dăncuș, când acesta a devenit incompatibil cu organizarea șușanalelor publice, realizarea concertelor “gratuite” pe bani mulți plătite de primăriile din județ, precum și sereleul Clover Led Transilvania SRL (controlat prin soția sa, Olimpia Gianina Ureche), prin care face comerț cu ridicata al, evident, articolelor de iluminat.

Firma este o clasică firmă de casă a multor primării din județul Maramureș, în special a celei din Baia Mare, doar în ultimele 8 luni contractând sau subcontractând, conform monitorizării 2mnews: modernizarea iluminatului public în Baia Mare, Ulmeni, iluminat ornamental și montaj stații de încarcare a autoturismelor electrice în Baia Mare, contracte care totalizează peste 17 milioane de lei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here