INVESTIȚIE DE 2 MILIOANE DE EURO – Noul complex de pui de carne al familiei de antreprenori maramureșeni Lazăr, inaugurat la Mireșu Mare la începutul anului 2023

0
11672

COMPLEX PUI DE CARNE. Familia de antreprenori Lazăr (soții Florin și Rozica și cei doi băieţi, Andrei – absolvent de Medicină Veterinară – şi Alin – absolvent de Inginerie Alimentară), cunoscuți în special pentru afacerea Ferma Zootehnică, înfiinţată în anul 1993, este foarte aproape de finalizarea unei noi investiții de circa 2 milioane de euro, în satul Mireșu Mare, unde vor inaugura la începutul anului 2023 noul complex de creștere a puilor de carne, dezvoltat pe o suprafață de peste 3 hectare, situat în apropiere de limita cu satul Lucăcești și format din 4 ferme/hale (cu suprafața de 1.525 mp/hală) și un corp tehnic.

 

Investiția este derulată printr-o firmă a familiei înființată în 2017 special pentru acest proiect, Chicken Center SRL, și în care sunt asociați, în procente egale, Andrei Vasile Lazăr și mama sa, Rozica Lazăr. În acest moment, ferma este la stadiul de realizare de 98% și are ca termen de finalizare 31 decembrie 2022, urmând să fie populată după 10 ianuarie 2023. Conform lui Florin Lazăr, noua fermă din Mireșu Mare va avea o capacitate de producție anuală de 700.000 de pui de carne. Capacitatea maximă la care a fost proiectată noua fermă este de 39.500 capete/serie (9.875 capete/hală).

 

Florin Lazăr a reușit să integreze în firmele sale toate operațiunile de pe lanțul economic, relizând de la culturi agricole (pentru furajarea animalelor), la ferme de animale, abatorizare, procesare (cu peste 200 de produse de carmangerie în portofoliu), distribuție și comercializare (deține 33 de magazine specializate în județele Maramureș, Cluj și Bistrița Năsăud).

 

Familia de antreprenori Rozica și Florin Lazăr din Maramureș, cunoscuți în special prin lanțul de magazine Ferma Zootehnică, dar care gestionează mai multe firme din domeniul zootehnic (de creștere a porcinelor, bovinelor și ovinelor și de abatorizare a acestora), a realizat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de aproape 265 de milioane de lei (exact: 264.319.411 lei), generând un profit net de aproape 15 milioane de lei (exact: 14.825.705 lei) prin cele 5 firme pe care le controlează (și pe care le deține împreună cu fiii lor, Florin Alin Lazăr și Andrei Vasile Lazăr).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here