APRECIERE – Firma băimăreană AMI SA, laureată cu Trofeul Calității în Construcții 2023 pentru construirea fabricii UACE de lângă Aeroportul Maramureș

2
3896

DISTINCȚIE PROFESIONALĂ. Firma băimăreană Antrepriza Montaj Instalaţii SA (colocvial, AMISA) a fost laureată cu Trofeul Calității în Construcții 2023 în cadrul galei Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO) pentru construirea fabricii UACE de lângă aeroportul din Tăuții Măgherăuș. În cadrul galei, desfășurată în Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu din Biblioteca Academiei Române din București, au fost premiate 10 lucrări de referință finalizate în România în perioada 2020-2022.

 

Antrepriza Montaj Instalaţii SA (AMISA) este o societate pe acţiuni cu capital integral privat, care proiectează şi execută lucrări (de regulă, complexe) din domeniul construcţiilor, și care este condusă de Gabriel Răducu Pop (63 de ani), din postura de director general și președinte al Consiliului de Administrație – printre acționarii semnificativi: Gabriel Răducu Pop, Ioana Loredana Pop (director economic), Emil Botișan, Cornel Sopoian (director de producție), Elisabeta Zamfira Zaharia. În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 88,61 milioane de lei și un profit net de 13,19 milioane de lei realizat cu 160 de angajați.

 

AMISA a construit și prima fabrică a UACE din România, cea de la Dumbrăvița, proiect pentru care a fost, de asemenea, premiată de ARACO cu Trofeul Calității.

 

Noua fabrică de lângă aeroportul din Tăuții Măgherăuș, a doua din Maramureș a Universal Alloy Corporation Europe (UACE), subsidiară a holdingului elvețiano-american Montana Tech Components AG, controlat de austriacul Michael Tojner, produce extruziuni din titan și componente prelucrate din titan și aluminiu pentru industria aeronautică, ansamblul cuprinzând clădirea de producție și un corp administrativ cu două etaje (suprafață construită totală circa 78.000 mp).
Investiția de la Tăuții Măgherăuș, a cărei proiectarea arhitecturală și structurală a fost realizată de firma de arhitectură Arcolar din Baia Mare și care a demarat fizic în 2019 și finalizată în anul 2021, a totalizat 526,4 milioane de lei, din care 174,4 milioane de lei au provenit din bugetul statului, sub formă de ajutor de stat.

* Foto: @ARACO, @UACE

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Chiar dacă o fabrică nu înseamnă doar cladirile / halele, nu pot să nu observ că:

    S-au dat 174 milioane lei – ajutor de stat.
    140 milioane lei e un cost estimat pt. o construcție de 80000 m2
    Din banii angajaților (care dau jumate din câștiguri la stat) s-au făcut construcțiile. Aportul lor s-a pierdut pe traseu…
    Sursa:
    https://www.rsmeans.com/model-pages/factory-1-story

    P.S
    O lume în care nimeni nu comandă și nimeni nu-i comandat va fi o lume mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here