UNDE SE FACE BINE – Comuna maramureșeană Bârsana își dezvoltă infrastructura de educație, sport și rutieră prin proiecte cu finanțări nerambursabile

0
194

STRATEGIE. Primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca, a semnat actul adițional pentru modernizarea și reabilitarea Școlii Valea Muntelui (nr. 2) – structură a Școlii Gimnaziale “Mircea Vulcănescu” (contractul de finanțare, în valoare de 1,65 milioane de lei, prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – a fost semnat în martie 2023).

 

După reabilitarea integrală a Școlii din l Nănești și a Școlii cu clasele 1-4 din Bârsana și construirea și dotarea unei grădinițe cu trei săli de clasă, structura educațională din comună a mai beneficiat în această lună de încă un contract de finanțare semnat (prin PNRR), în valoare de peste 1,35 milioane de lei (exact: 1.354.497 lei), acesta vizând dotarea Școlii din Valea Muntelui cu mobilier școlar nou, materiale didactice educative și echipamente digitale (va fi dotat cu echipamente specifice laboratorul de informatică, sălile de clase vor fi dotate cu table interactive și alte echipamente – sisteme de videoconferință, multifuncționale, laptopuri, scanner).

 

În comuna maramureșeană mai sunt în derulare, prin Compania Națională de Investiții, încă două obiective, acestea vizând construirea Sălii de Sport și a Bazei Sportive – autorizațiile de construire au fost eliberate, se așteaptă emiterea ordinului de începere a lucrărilor, după cum a precizat primarul Teodor Ștefanca.

 

De asemenea, autoritatea locală din Bârsana are mai multe proiecte aflate pe lista sinteză a Compania Națională de Investiții (modernizarea străzilor din comună, reabilitarea podului din zona Valea Morii, construirea unor podețe), iar primarul Ștefanca a precizat că a ridicat documentația proiectului realizării rețelei de distribuție inteligentă a gazelor naturale și va demara faza pre-execuțională de obținere a avizelor obligatorii pentru începerea efectivă a lucrărilor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here