DEZVOLTARE – Automobile Bavaria Group își face în Baia Mare un centru pentru marca Volkswagen

0
2404

INVESTIȚIE. Automobile Bavaria Group România (cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est – deţine 12 dealeri BMW şi un service Rolls-Royce) se pregătește să deschidă, prin MHS Holding, un centru pentru marca Volkswagen, în cel mai recent proiect al lor.

 

Noul centru Volkswagen din Baia Mare va fi deschis într-o locație în care a funcționat un centru Skoda (cel de pe strada Europa, al Autotrend SRL), care a intrat în insolvență și a fost achiziționat de omul de afaceri brașovean Michael Schmidt (foto sus – preşedintele, acţionarul şi fondatorul Automobile Bavaria Group).

 

În Baia Mare (pe Bulevardul Independenței) mai există un dealer Volkswagen, Robot SRL, care funcționează din 1997 și este administrat de familia Rudolf și Annamaria Szilagyi.

 

Cine sunt Automobile Bavaria Group

 

Anul trecut, încheiat cu o cifră de afaceri de peste 387 milioane euro şi o creştere totală a vânzărilor de autovehicule noi cu 14%, Automobile Bavaria Group și-a deschis, prin MHS Motors, un centru Opel (showroom şi service) în Târgu Mureș în urma unei investiții de peste 170.000 de euro. În primul an (mai exact 9 luni de la inaugurare), au vândut 121 de unități.

 

Automobile Bavaria Group este format din MHS Truck & Bus (importatorul camioanelor MAN şi al autocarelor Neoplan), Automobile Bavaria (cel mai mare dealer BMW din România), Schmidt Gruppe Germany (dealerul BMW şi Rolls-Royce din Germania), şi Bavaria Mobility (rent a car).

 

Holdingul este controlat de Michael Horst Schmidt (59 de ani), un sas din satul brașovean Criț, plecat din țară, în Germania, la începutul anilor ’80 și revenit după ’90, în 1 aprilie 1994 inaugurând ceea ce astăzi numește „povestea BMW în România”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here