DEZVĂLUIREA SECRETULUI – Gafă: Aeroportul Maramureș a renunțat la contractul cu dedicație de dirigenție de șantier pentru noul terminal, pentru că fostul manager… a alocat o sumă mai mare decât prevede contractul de finanțare

3
6483

FAPTĂ. Contractul cu dedicație pentru dirigenția de șantier (supraveghere a lucrărilor de construcții) pentru noul terminal al Aeroportului Internațional Maramureș, despre care aveți detalii AICI, semnat cu firma Ambiental Land SRL, a soției președintelui PNL Vișeu de Sus, de fostul manager al instituției aeroportuare, Ionuț Caraba (susținut politic și menținut ilegal în funcție de președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan – ilegal, pentru că fostul manager avea fapte înscrise în cazierul fiscal și nu putea fi nici măcar administrator de firmă, nicidecum de instituție publică – aveți detalii AICI), a fost anulat pentru că suma contractată (321.300 lei – sumă care include TVA) era… mai mare decât cea prevăzută în contractul de finanțare europeană.

 

Gafa, incredibilă pentru acest nivel, a fost reparată după înlocuirea lui Caraba din manageriatul Aeroportului, pe tăcute fiind semnat un nou contract (firma Ambiental Land din Vișeu de Sus a renunțat la contract, după apariția articolului care semnala încredințarea cu dedicație a acestuia).

 

Noul contract a fost semnat la 7 septembrie 2023, cu firma Colanis Consulting SRL din Baia Mare, controlată de Dumitru Ioan Costin (52 de ani), la o sumă mult diminuată și conformă cu sumele prevăzute în contractul de finanțare pentru această activitate, respectiv 207.678,80 lei (suma include TVA). Cu o treime mai puțin decât contractul semnat, pentru același serviciu, de managerul Caraba (în date financiare, cu 113.621 lei mai puțin). Cea mai recentă lucrare semnificativă a firmei a fost de supraveghere a lucrărilor de la Colegiului Tehnic ”Transilvania” din Baia Mare). Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 324.153 de lei și un profit net de 163.189 lei, realizat cu 2 angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Totul este un abuz sub conducerea acestui corigent. Totul este cu dedicatie. Sper sa creasca AUR in sondaje pana dispare toata clasa politica. PSD si PNL la ora actuala sunt una.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here