DIFICULTATE – Firma care administrează în Baia Mare DAbo Döner și-a cerut insolvența, după o cerere similară a francizorului Dan Paștiu

1
5502

INSOLVENȚE – MARAMUREȘ. Firma Fast Doner SRL, înregistrată în Baia Mare și controlată scripitc de Ciprian Răzvan Olăhuț (care deține 96% din părțile sociale ale firmei), care administrează fast-food-urile DAbo Döner din Baia Mare și Satu Mare, și-a cerut insolvența. Solicitarea, înregistrată la începutul acestei săptămâni la Tribunalul Maramureș va fi judecată de magistratul desemnat al Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal.

 

Fast Doner SRL este francizat al afacerii DAbo Döner, având deschise două restaurante fast-food în Baia Mare (în strip mall-ul Baia Mare Value Center și pe Bd-ul Unirii nr. 8) și unul în Satu Mare (în mall-ul Satu Mare Shopping City). În 2022, firma a declarat o cofră de afaceri de 4,23 milioane de lei și un profit net de 191.818, realizat cu 20 de angajați, dar și datorii de 1,83 milioane de lei.

 

Cererea de insolvență a firmei din Baia Mare vine la puțin timp de la o solicitare similară a francizorului DAbo Döner, firma Dabo Internațional a sibianului Dan Paștiu, cel supranumit de presă „românul care a învins şaorma cu de toate”, care a intrat în insolvență la finalul lunii iulie 2023, după ce a cumulat datorii către furnizori și către bugetul de stat de aproape 10,7 milioane de lei.

 

DAbo Döner, o marcă promovată în special prin notorietatea lui chef Horia Vârlan, deține, potrivit propriului site, 52 de restaurante în majoritatea marilor orașe din România (30 fiind în franciză – cum este și cazul celor din Baia Mare, suma pentru a deschide o franciză Dabo fiind de 80.000-100.000 euro, conform precizărilor francizorului), 2 restaurante în Ungaria și unul în Marea Britanie

 

După intrarea în insolvență, francizorul Paștiu a precizat că vizează vânzarea a 40-50% din părțile sociale ale firmei DAbo Internațional unui fond de investiții cu capital străin, pentru ca societatea să nu dispară din peisajul economic românesc.

 

* Foto generică: @Dabo România FB

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here