EXCLUSIV – Firma soției președintelui PNL Vișeu de Sus, contract de peste 300.000 lei pentru supravegherea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Maramureș

1
7216

CONTRACT ATRIBUIT. Aeroportul Internațional Maramureș a achiziționat, prin cumpărare directă, cu 321.300 lei (suma include TVA), servicii de supraveghere a lucrărilor (dirigenție de șantier) de la construirea noului terminal de pasageri. Contractul a fost semnat cu firma Ambiental Land din Vișeu de Sus, controlată scriptic de Delia Felicia Pașcu.

 

Delia Felicia Pașcu (55 de ani), care mai administrează firmele locale Runob Com (care este pe numele soțului și care se află în insolvență din 2016 – este o firmă de construcții) și Benefic Aspect (care este pe numele fiicei – este o sală de fitness), este soția lui Ioan Pașcu (56 de ani), președintele PNL Vișeu de Sus (din anul 2013), consilier local în Vișeu de Sus și fost consilier județean (în anul 2020).

 

Pașcu (fost candidat PNL în 2016 la funcția de primar al orașului Vișeu de Sus) a intrat în forul deliberativ al administrației județene în februarie 2020, de pe lista de supleanți a PNL Maramureș, înlocuindu-l pe Călin Bota (președintele PNL Baia Mare), care a renunțat la mandatul de consilier județean în urma numirii sale ca secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

 

Practic, Ambiental Land (deținută de Delia Felicia Pașcu) a preluat cea mai mare parte a activității Runob Com (deținută de Ioan Pașcu), după ce aceasta și-a cerut insolvența, stare economică în care se află de 6 ani.

 

Ambiental Land Vișeu de Sus
Firma familiei șefului PNL Vișeu de Sus, care în 2022 a raportat o cifră de afaceri de 9,32 milioane de lei și un profit net de circa 57.000 lei, realizat cu 19 angajați, trebuie să supravegheze lucrările pe care le va efectua asocierea de firme condusă de Concelex, holding controlat de Daniel Pițurlea (60 de ani). În 2022, Concelex a raportat o cifră de afaceri de 527 de milioane de lei și un profit net de 57 de milioane de lei, realizat cu 678 de angajați.
Noul terminal al Aeroportului Internațional Maramureș, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Maramureș (controlat de președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan), este proiectat cu o suprafață construită desfășurată de 12.200 mp și va putea deservi un flux de 450 de pasageri/oră.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. vreau si eu in politica jur …totul e simplu acolo … avem Dumbravita unde toate halele se construiesc cu bani de la stat, avem fabrica de la Cicarlau construita cu banii statului – vreau si eu bani de la stat sa-mi construiesc o fabrica, ceva … vreau si eu in PNL sau PSD, sa-mi fac o firma si sa am contracte banoase cu statul – asa e usor sa faci afaceri … doamen fereste, frate da nici nu se mai ascund, deja penalul a devenit obisnuinta …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here