BĂTĂLIA PENTRU CASA DE CULTURĂ – Primăria Baia Mare a contestat planul de reorganizare al Casei de Cultură, aprobat de instanță după 9 ani de insolvență

0
4345
Casa de Cultură a Sindicatelor Baia Mare

CASA DE CULTURĂ BAIA MARE. Intrată în insolvență în urmă cu 9 ani (la 22 aprilie 2014), Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare, proprietara unei mari și năruite clădiri din centrul municipiului reședință de județ, a primit în 24 noiembrie 2022 confirmarea planului de reorganizare, Completul specializat Falimente nr. 8 al Tribunalului Maramureș admițând raportul administratorului judiciar. Decizia, care nu este definitivă, dar este executorie, ar fi trebuit să însemne primul pas spre tentativa de redresare financiară a Casei de Cultură din Baia Mare, însă în 17 august 2023 aceasta a fost atacată cu apel de Primăria Baia Mare, unul dintre creditori.

 

De când se judecă acest alt interminabil proces de insolvență, Casa de Cultură a scăpat de declararea falimentului (cerut în 2019 de Finanțele Publice Maramureș, alt creditor semnificativ), iar reprezentatul său legal, Dumitru Corzan, cel care a condus instituția din 1 mai 1995, din funcția de director, a decedat (la finalul anului 2020) – după decesul lui Corzan, în funcția de director a fost numită Nicoleta Cimpoieș. Apelul Primăriei Baia Mare împotriva aprobării planului de reorganizare al Casei de Cultură are va fi judecat la Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Conform deciziei din noiembrie 2022, Casa de Cultură îşi conduce activitatea sub supravegherea administratorului judiciar (Pareto Grup IPURL) și în baza planului de reorganizare confirmat. Pareto Grup are obligația de a prezenta creditorilor rapoarte trimestriale privind situaţia financiară și cheltuielile efectuate de Casa de Cultură.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here