PERFORMANȚĂ – Pădurarul băimărean Alin Avram s-a calificat la faza națională a concursului „Cel mai bun pădurar din România”

0
391

SILVIC. Pădurarul băimărean Alin Vasile Avram s-a calificat la faza națională a concursului „Cel mai bun pădurar”, după ce s-a clasat pe locul 2-3 la faza pe asociații ale administratorilor de pădure desfășurată la Săliște (jud. Sibiu).

 

Cei trei pădurari calificați la faza națională, care vor reprezenta asociațiile administratorilor de păduri, sunt Andrasi Zsolt (Ocolul Silvic Privat Praid, jud. Harghita) – acesta a fost recompensat pentru locul 1 și cu suma de 4.500 de lei -, Pal Ferenc (Ocolul Silvic Ciucaș, jud. Brașov) și Alin Vasile Avram (Ocolul Silvic Municipal Baia Mare), ultimii doi situați la egalitate, pe locurile 2-3, au fost recompensați cu câte 3.300 de lei.

 

Etapa finală a concursului, organizat de Regia Națională a Pădurilor, are loc între 24-28 septembrie, pot merge doar trei participanți.

 

Concursul conține patru probe (teoretice și practice) din domeniile legislației silvice și a normelor de securitate, de recunoaștere a speciilor de arbori după indicii minimale, situații concrete privind paza fondului forestier, măsurarea, sortarea și cubarea materialul lemnos.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here