PERFORMANȚĂ – Băimăreanul Emeric Claudiu Ardelean, aur la Olimpiada Internaţională de Chimie

0
693

CHIMIE. Băimăreanul Emeric Claudiu Ardelean (elev al Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”), Ana Florescu-Ciobotaru şi Mircea Raul Bodrogean (elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti) au cucerit pentru România cele trei medalii de aur la a 53-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. I. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 21-27 aprilie, la Sankt Petersburg (Rusia), la care au participat 152 de elevi din 28 de țări.

 

De asemenea, lotul României (coordonat de profesorii Daniela Bogdan şi Mihaela Matache) a mai câștigat două medalii de argint – prin Teodora Stan (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Tudor Lile (Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad) – și o medalie de bronz – prin Sandra Saade, elevă la Colegiul Naţional din Iaşi.

 

Competiţia presupune susţinerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care două teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Problemele propuse spre rezolvare acoperă cinci secţiuni: chimie – fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here