PERFORMANȚĂ – Băimăreanul Emeric Claudiu Ardelean, aur la Olimpiada Internaţională de Chimie

0
124

CHIMIE. Băimăreanul Emeric Claudiu Ardelean (elev al Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai”), Ana Florescu-Ciobotaru şi Mircea Raul Bodrogean (elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti) au cucerit pentru România cele trei medalii de aur la a 53-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie “D. I. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 21-27 aprilie, la Sankt Petersburg (Rusia), la care au participat 152 de elevi din 28 de țări.

 

De asemenea, lotul României (coordonat de profesorii Daniela Bogdan şi Mihaela Matache) a mai câștigat două medalii de argint – prin Teodora Stan (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Tudor Lile (Colegiul Naţional “Moise Nicoară” din Arad) – și o medalie de bronz – prin Sandra Saade, elevă la Colegiul Naţional din Iaşi.

 

Competiţia presupune susţinerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care două teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Problemele propuse spre rezolvare acoperă cinci secţiuni: chimie – fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ