RĂZBOI – Maramureșul a alocat 5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru ajutorarea ucrainenilor: tabăra de triere, organizată pe stadionul din Sighetu Marmației

0
547
Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș

DECIZIE – AJUTOR PENTRU UCRAINENI. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a anunțat alocarea sumei de 5 milioane de lei pentru sprijinirea pe teritoriul județului a refugiaților ucraineni (pe care i-a numit “frații noștri de peste Tisa”), prin măsuri care urmează să fie dezbătută și aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, convocat vineri, 25 februarie 2022, în regim de urgență.

 

Banii vor putea fi cheltuiți în administrarea situației de criză, iar președintele administrației județene a precizat că are convingerea că dacă aceste resurse financiare nu vor fi suficiente, Guvernul va suplimenta această sumă. În Maramureș trăiește cea mai mare comunitate de etnici ucraineni din România (circa 35.000, mai mult de jumătate din totalul minorității ucrainene din țară), majoritatea covârșitoare având rude apropiate în Ucraina.

 

Pe Stadionul Municipal din Sighetu Marmației a fost pregătită o tabără pentru refugiații de război (dotată cu corturi ale ISU Maramureș), care va fi o zonă de triere. De acolo, cei care vor aplica pentru statutul de refugiat de război vor fi cazați în centre special amenajate pentru refugiați (sunt pregătite peste 3.000 de locuri de cazare). De asemenea, administrația județeană va asigura hrana (sunt deja hipermarketuri care și-au anunțat disponibilitatea de a sprijini în acest sens și se va contacta și Banca de Alimente), îmbrăcămintea, produse de igienă, medicamente etc.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here