INFRASTRUCTURĂ – Contract de 15,5 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din Ulmeni

0
931

ÎN LICITAȚIE. Administrația publică din orașul maramureșean Ulmeni, controlată de edilul Lucian Ioan Titus Morar, a scos la licitație un contract estimat la 15,5 milioane de lei (exact: 15.494.576,46 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor de interes local din urbe.

 

Contractul, pentru care se așteaptă oferte până la 12 iulie 2023, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, metodologia de executare 20%, graficului de realizare a investiției 20%, metodologia calitativă 20%) și trebuie realizat în 2 ani (două luni fiind prevăzute pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția propriu-zisă). Lucrările trebuie garantate 3 ani.

 

Conform proiectului depus pentru obținerea acordului de mediu aferent acestei investiții, lungimea totală a drumurilor locale propuse pentru modernizare și reabilitare este de 9 kilometri (Someș Uileac – 2,898 km, Mânău – 2,626 km, Arduzel – 0,95 km, Tohat – 0,87 km, Vicea – 0,87 km, Ulmeni – 0,783 km).

 

Pe aceste tronsoane se cere structuri compuse din: 15 cm strat de formă din balast nisipos; 30 cm strat de fundație din balast; 20 cm strat de bază din piatră spartă împănată; 6 cm beton asfaltic. De asemenea este prevăzută scurgerea apelor pluviale prin șanțuri triunghiulare betonate (rigole cu lungimea totală de 14.154,75 m) și montarea a 336 de podețe tubulare de acces la gospodării (cu lungimi de 6 m) și 31 de podețe de trecere pentru descărcarea apelor pluviale.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here