A FOST EMISĂ ULTIMA AUTORIZAȚIE – Începe extinderea clădirii în care va fi relocat sediul administrativ al firmei Drumuri-Poduri Maramureș, deținută de autoritatea județeană

0
5568

RELOCARE SEDIU. La 1 martie 2024, Primăria Baia Mare a eliberat firmei Drumuri Poduri Maramureș SA, a Consiliului Județean, autorizația de construire (ultima înaintea demarării efective a unei construcții, în acest caz) pentru extinderea și etajarea viitorului sediu administrativ al firmei, localizat pe strada Vasile Alecsandri nr. 99.

 

Așa cum 2mnews a informat încă din iunie 2023 (detalii AICI), Drumuri și Poduri Maramureș SA își mută sediului din Palatul Administrativ din Baia Mare pe strada Vasile Alecsandri nr. 99, acolo unde funcționa una dintre secțiile firmei, respectiv Secţia de Utilaj Transport Baia Mare – locația este în imediata apropiere a supermarketului Lidl din retail park-ul Shopping Park Baia Mare. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat la 26 octombrie 2023 cu firma Construrom, controlată de Vasile Marcel Zoicaș, la suma de 1,87 milioane de lei (aveți detalii AICI).

 

La obținerea autorizației de construire, beneficiarul a declarat o valoare efectivă a lucrărilor (de reabilitare, extindere pe verticală, recompartimentare și amenajare a clădirii) de 1,47 milioane de lei (exact: 1.467.500 lei). Contractul trebuie finalizat în cel mult 15 luni, însă cel mai probabil va fi recepționat până la sfârșitul anului acesta.

 

Drumuri și Poduri Maramureș SA, o firmă aproape 100% dependentă financiar de alocările proprietarului – Consiliul Județean Maramureș, care gestionează bugetul administrativ al întregului județ -, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri record în istoria economică a firmei, de aproape 44,5 milioane de lei (creștere de 10,20%), și un profit net de 2,13 milioane de lei (al doilea din istoria firmei), realizat cu circa 200 de angajați, dar tot anul trecut, firma aproape și-a dublat datoriile, ajungând la un prag de îndatorare de 10,06 milioane de lei (a făcut unele achiziții în leasing).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here