DEZBATERI – Brian Cristian, deputat de Maramureș, despre 2022, Anul European al Tineretului

0
137
Brian Cristian

VOCEA TINERILOR ÎN PARLAMENT. Atunci când și-a început mandatul, Brian Cristian, deputat de Maramureș din partea USR PLUS, și-a propus să fie vocea tinerilor în Parlamentul României. De aceea, noua Lege a Tineretului a reprezentat o prioritate în primul an de activitate. În 2021, a avut numeroase dezbateri cu tinerii și principalele organizații/federații de și pentru tineret, iar ulterior, a adus o serie de amendamente la viitoarea Lege a Tineretului, care au fost și adoptate în Comisia pentru tineret și sport.

 

Acestea vizează:

 

• dezvoltarea de competențe personale și profesionale ale tinerilor, prin implicarea în activități de învățare nonformală sau voluntariat și includerea acestora în Politica Naţională de Tineret,

• realizarea de activităţi de cercetare socială în domeniul tineretului, cel puțin o dată pe an, de către MTS,

• autoritățile administrației publice locale au obligativitatea de a consulta forumuri de tineret, convocate public la elaborarea politicilor proprii în domeniul tineretului,

• tinerii cu oportunități reduse,

• obligativitatea statului de a facilita accesul tinerilor la servicii de consiliere psihologică și alte terapii specializate în vederea combaterii problemelor ce pot afecta sănătatea mintală a acestora.

 

Cu încredere că Parlamentul va adopta Legea Tineretului de îndată ce își va relua activitatea, Brian Cristian își propune ca, în 2022, să contribuie activ la elaborarea Strategiei Naționale pentru Tineret.

 

În același timp, europarlamentarii USR PLUS lucrează la Rezoluția pentru Tineri, care are ca priorități: investiţia în tânăra generaţie, integrarea tinerilor pe piaţa muncii, mobilitatea forţei de muncă şi competenţe pentru viitor şi combaterea excluziunii tinerilor şi evitarea unei generaţii pierdute.

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here