ATÂT – Primăria Baia Mare și-a emis autorizația de construire a unui Centru de gestionare a deșeurilor inerte și vegetale de 25,6 milioane de lei, în locul în care aruncă ilegal deșeuri… menajere

1
3379

CRIZA GUNOIULUI. În plină criză a gunoiului în Baia Mare, Primăria și-a emis autorizația de construire a unui Centru de gestionare a deșeurilor inerte și vegetale pe strada Europa nr. 124, adică acolo unde aruncă acum, de săptămâni bune, ilegal, gunoiul MENAJER, ceea ce este o infracțiune gravă de mediu, pentru care a și fost amendată de Garda de Mediu Maramureș, în 22 decembrie 2021, cu 50.000 lei.

 

În pofida amenzii și a interdicției de a mai depozita pe acel teren viran deșeurile menajere, Primăria continuă să încalce premeditat legea, dând infracțiunii forma continuată și continuând să polueze râul Săsar, fără ca nicio autoritate publică să facă ceva în sensul opririi Primăriei controlate de edilul Cătălin Cherecheș să mai încalce legea și să polueze grav mediul.

 

Conform autorizației de construire, Centrul de gestionare a deșeurilor (care se referă exclusiv la deșeurile inerte și vegetale, NU și la deșeurile menajere depozitate ilegal de Primăria Baia Mare pe câmp, ca-n orice țară bananieră în care instituțiile de coerciție au rol decorativ, de ficus) ar urma să coste peste 12 milioane de lei (exact: 12.169.542,22 lei).

 

Surse 2mnews au precizat că investiția a fost înghesuită în noianul de proiecte care au modificat lista investițiilor și care a fost supusă aprobării aleșilor locali la ultima ședință a anului, fiind estimată la 25,57 milioane de lei (exact: 25.573.000 lei), însă în acest an s-a prevăzut în buget cheltuirea a 230.000 lei.

 

În tot acest timp, autoritatea publică din Baia Mare continuă să arunce ilegal în respectivul loc deșeuri MENAJERE, considerat depozit neautorizat. NIMENI nu le face nimic.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Și când te gândești că oamenii l-au votat primar din închisoare. Dar nu s-au gândit de ce a ajuns în închisoare. Uite cu ce se ocupă acum,a cheltuit banii pe care fiecare îi plătea pentru salubritate și i-a băgat în buzunar. E lacom,ce să mai zici.Plus mai e și altceva,dar vă dați voi seama și singuri ce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here