NOU CONSILIER JUDEȚEAN – Află cine îi ia locul de consilier județean lui Gabriel Ștețco (PNL), numit administrator public al județului

0
1635
Ilie Pașcu și Gabriel Bogdan Ștețco

COMPONENȚĂ MODIFICATĂ DIN NOU. Consiliul Județean Maramureș este format din 35 de aleși (32 de consilieri județeni + 2 vicepreședinți + 1 președinte). Atunci când unul dintre aleșii județeni părăsește (din varii motive) forul deliberativ al județului, acesta este înlocuit de partidul din care face parte de pe lista de supleanți înregistrată pentru alegerile locale din 2020 (această listă este formată din candidații care nu au acces în prima fază în CJ Maramureș – dacă doriți, rezervele de candidați ai partidului).

 

De-a lungul unui mandat (4 ani, în cazul de față 2020-2024), componența Consiliului Județean se schimbă de mai multe ori, fie pentru că unii aleși renunță (optând pentru alte demnități sau funcții care sunt incompatibile cu calitatea de consilier județean), fie pentru că sunt excluși din partidul pe lista căruia au fost aleși și își pierd calitatea. Din cei 34 de consilieri județeni desemnați în 2020 de Biroul Electoral Județean, conform listelor depuse de partidele care au acces în Consiliul Județean Maramureș, astăzi mai fac parte din forul deliberativ al județului doar 19, 15 fiind înlocuiți de-a lungul timpului, în perioada 2020-2023 (aproape jumătate dintre aceștia, 7, de PNL).

 

În ambele situații (fie că renunță, fie că sunt excluși din partid), locurile vacante sunt completate de partidul respectiv cu candidați de pe lista de supleanți. Acum ne aflăm din nou în situația prezentată, forul deliberativ al județului urmând să primească un nou consilier județean. Să explicăm situația, punctual.

 

Pașcu în locul lui Ștețco

 

După numirea lui Gabriel Bogdan Ștețco (consilier județean PNL – este președintele PNL Borșa și președintele TNL Maramureș) în funcția de administrator public al județului Maramureș, în forul deliberativ al județului a devenit vacant un loc repartizat PNL. Pe acest loc va intra în Consiliul Județean Ilie Pașcu (57 de ani, originar din Vișeu de Jos, absolvent al Facultății de Industrializare a Lemnului a Universității Transilvania din Brașov, inginer la firma primarului din Vișeu de Sus, RG Holz Company).

 

Pașcu (foto mic stânga) a fost pe lista PNL Maramureș pentru funcția de consilieri județeni pe locul 20 (PNL a obținut 13 locuri în plenul administrativ județean la alegerile locale din 2020), rămânând pe lista PNL a supleanților (rezerve). În timp, 6 locuri de titulari au fost eliberate (prin optarea pentru o altă demnitate – cazul lui Ionel Bogdan, devenit președintele CJ Maramureș – sau promovarea în diferite funcții administrative incompatibile cu calitatea de consilier județean). Ultimul supleant PNL intrat în Consiliul Județean a fost Vasile Dorinel Alb (fostul primar din Șomcuta Mare, secretar general adjunct PNL Maramureș).

 

Consiliul Județean Maramureș a inițiat deja demersurile de validare în instanță a mandatului de consilier județean pentru vișeuanul Ilie Pașcu.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here