INIȚIATOR – Senator Dan Ivan: Eliminăm condiționarea acordării indemnizației pentru urmașii eroilor căzuți la datorie

0
410
Dan Ivan

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. În calitate de inițiator al proiectului de lege privind recunoașterea meritelor militarilor români ce și-au pierdut viața luptând pe teritorii străine, senatorul maramureșean Dan Ivan (USR) a motivat necesitatea modificării legislative prin faptul că este esențială eliminarea condiționării acordării indemnizației lunare urmașilor eroilor căzuți la datorie (acum aceasta este acordată cu condiția ca respectivul urmaș să realizeze venituri mai mici de 50% din câștigul salarial mediu brut).

 

“Militarii trebuie să aibă asigurarea că, în caz de deces, familiile lor nu vor avea de suferit din punct de vedere financiar. Lipsa unei astfel de garanții poate avea efecte negative majore asupra moralului trupelor, acesta din urmă fiind un element determinant al capacității de luptă și factor esențial pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate.

 

Cred că o condiționare a veniturilor lunare ale aparținătorilor militarilor ce s-au jertfit în misiuni dificile este o rușine a legislației românești, pentru că, indiferent de sumă, banii nu vor putea niciodată alina durerea din sufletele celor rămași în viață. În mod evident, am susținut această inițiativă, la care mi-am adus personal aportul”, a precizat senatorul Dan Ivan.

 

De această indemnizație lunară vor beneficia soțul supraviețuitor (dacă nu s-a recăsătorit), părinții, precum și copiii militarilor (până la împlinirea vârstei de 18 ani, sau, dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată conform legii, până la terminarea acestora, fără însă a depăși vârsta de 26 ani). De noile prevederi legale vor avea parte 53 de familii ale acestor eroi căzuți la datorie.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here