DEGRINGOLADĂ FINANCIARĂ – Niciun semn de redresare: Remin SA Baia Mare a ajuns, după 12 ani de insolvență, la datorii de 134 de milioane de euro

3
1291

EXCLUSIV 2MNEWS. Compania Națională a Metalelor Prețioase și Neferoase Remin SA Baia Mare, deținută de statul român prin Ministerul Economiei și menținută în al 12-lea an de insolvență fără niciun plan de reorganizare, și-a continuat degrigolada economică și în anul 2020, încheiat cu o pierdere financiară netă de peste 11,3 milioane de lei (exact: 11.365.066 lei) și cu o creștere a datoriilor de peste 75,4 milioane de lei din momentul declașării procedurii de insolvență și până acum.

 

Practic, Remin SA Baia Mare înregistra la finalul anului trecut datorii care însumau peste 652,5 milioane de lei (echivalentul a 134 de milioane de euro). De-a lungul celor 12 ani și jumătate de insolvență, periodic, mai mulți creditori (din cei 72 recunoscuți și acceptați la masa credală) au cerut falimentul fostei companii a statului care controla mineritul în județul Maramureș, în contextul în care deși compania și-a vândut bunuri și proprietăți (printre care și peste 506.542 de tone de pirite aurifere de Șuior) nu doar că nu reușește să-și reducă din datorii, ci se adâncește mai mult în acestea.

 

În acest moment, procesul privind insolvența istorică a Remin SA este strămutat la Tribunalul Timiș. În 2020, Remin a raportat o cifră de afaceri de 8,43 milioane de lei și o pierdere financiară netă de 11,3 milioane de lei obținută cu o medie anuală de 144 de angajați. Anual, Remin are cheltuieli cu personalul care însumează peste 6 milioane de lei (salarii, indemnizații, cheltuieli cu asigurările și protecția socială), la care se adaugă și cheltuielile de exploatare. Conform înregistrării oficiale, Remin are ca activitate principală extracția minereurilor neferoase, numai că mineritul nu mai există în Maramureș din anul 2007.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

 1. CE REMIN? Jaf pe față! trebuie arestați cât se poate de rpd. Schimbați conducerea. EXISTĂ MINEREU? EXTRAGEȚI SI DESCHIDEȚI PRELUCRAREA.

 2. Verificati-le averea la toti si o sa aveti o surpriza enorma! Unii au piscine in interior, bolizi de sute de mii de euro, conturi in banci de te doare capul! Nu mai plangeti de mila mineritul! S-a terminat cu el de cand CONVERSMIN si-a bagat baietii destepti la munca!

 3. Administratorii judiciari au luat sute de mii de dolari în urma vinzarii bunurilor Remin. Acum ,au primit acceptul comitetului creditorilor sa valorifice alte bunuri ale debitorului ptr ca să încaseze alte sute de mii.
  În încercarea de a vinde bunurile Remin au plătit evaluări peste evaluări.
  Au vândut pyritele de Suior mult sub prețul vehiculat și cu toate acestea după vinzare au returnat peste un milion de dolari cumpărătorului.
  Recent CONVERSMIN societate de stat care finanțează debitorul , cere in instanta sa fie acceptata la masa credala a debitorului Remin cu o suma foarte mare ptr acest lucru Conversmin invoca deciziile Curți de Conturi,Curți de Apel București și ICCJ .
  Este cel puțin curios ,ca finanțatorul Remin cere sa devina creditor al acestuia în timp ce finanțează incontinuare debitorul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here