MONDIALE – Rezultatul planoristului maramureșean Octav Alexan după prima zi la Campionatul Mondial de Acrobație cu Planorul: România, pe locul 4

0
286
De la stânga la dreapta: Octav Alexan, Daroczi Lorand, Gal Zsolt, Valentin Hoța

ACROBAȚIE CU PLANORUL. După prima zi a Campionatului Mondial de Acrobație cu Planorul ediția 2021 (World Advanced Glider Aerobatic Championship), competiție organizată de forul mondial mondială de sporturi aeronautice (FAI – Fédération Aéronautique Internationale) pe aeroportul Lotnisko din Leszno (Polonia), din cei 24 de competitori înscriși la start piloții români au obținut următoarele rezultate: Gal Zsolt (Aeroclubul Teritorial “Traian Dârjan” Cluj-Napoca) – locul 9, Daroczi Lorand (Aeroclubul “Elie Carafoli” Târgu Mureș) – locul 10, Octav Alexan (Aeroclubul Teritorial “Alexandru Papană” Baia Mare, vicecampion modial en-titre) – locul 13 și Valentin Hoța (Aeroclubul “Elie Carafoli” Târgu Mureș) – locul 14.

 

Clasamentul este condus de polonezul Sławomir Cichoń, urmat de francezii Charlie Levy-Louapre și Thibaut Fromantin (toți trei pilotează planoare tip Swift S-1). În competiția pe echipe, România ocupă deocamdată locul 4 (după Franța, Polonia și Cehia) – se iau în calcul primele 3 cele mai bune rezultate ale echipei. În competiția pe echipe, România este campioană mondială en-titre (aur la ediția din 2019 – ediția 2020 nu s-a desfășurat din cauza pandemiei).

 

Piloții români au pilotat un planor tip MDM-1 Fox (doar echipa Cehiei și câțiva piloți din echipa Poloniei pilotează acest tip de planor, cei mai mulți competitori pilotează planoare tip Swift S-1). La ediția 2021, echipa națională a României îl are ca team manager pe Cristi Iorgov (Aeroclubul Teritorial “Octavian Ulici” Caransebeș). Aceasta este cea de-a 11-a ediție mondială la clasa Advanced și a 6-a la care participă România (pe echipe, România are o medalie de aur – în 2019 – și două medalii de bronz – în 2017 și 2018).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here