ADMINISTRAȚIE – Ionel Bogdan: La rectificarea bugetară, dăm bani pentru proiectele de dezvoltare a Maramureșului

1
457
Ionel Bogdan

BUGET MARAMUREȘ 2021. Rectificarea bugetului județului Maramureș, adoptată în ședința Consiliului Județean din 30 iulie 2021, vizează acordarea unor sume consistente pentru dezvoltare. Proiectul de rectificare prevede majorarea veniturilor și cheltuielilor cu suma de 5,3 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei sunt pentru dezvoltare.

 

De asemenea, a fost rectificat și bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, pe anul 2021, prin majorarea veniturilor şi cheltuielilor cu suma de 19,9 milioane de lei, iar pentru aparatură de specialitate și echipamente medicale au fost alocați în plus 2,2 milioane de lei.

 

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a declarat: “Această rectificare este una pozitivă, care conține o creștere a veniturilor dată de mai mulți indicatori. În primul rând, această creștere se datorează faptului că săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care s-au alocat bani pentru situațiile de urgență. Județul Maramureș a avut destul de multe probleme și pe drumurile județene, la Suciu, Bocicoel, unde trebuie să intervenim de îndată și am primit 2,5 milioane de lei pentru reparația acestor drumuri. De asemenea, în cel mai scurt timp va mai fi o alocare de fonduri din fondul de rezervă al prim-ministrului pentru localitățile afectate de inundații în lunile iunie și iulie.”

 

În cadrul ședinței a fost aprobat și proiectul de hotărâre care prevede utilizarea excedentului anual al bugetului judeţului Maramureş, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2020. Excedentul bugetar va fi repartizat astfel: pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești”, suma de 63.000 de lei prevăzută pentru achiziția Container Abroll tip rezervor pentru transport apă prevăzut cu o motopompă transportabilă și accesorii PSI, pentru Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, suma de 150.000 de lei necesară restaurării obiectivului de arhitectură tradițională Șura Valea Vinului și, nu în ultimul rând, din excedentul bugetar vor fi finanțate și studiile de fezabilitate necesare realizării celor două proiecte de infrastructură importante pentru județul Maramureș, și anume „Pasaj Clubul Văcarilor” și „Pasaj Italsofa” din Baia Mare.

 

De asemenea, pentru realizarea proiectelor de investiții importante pentru dezvoltarea județului, a fost aprobată contractarea și garantarea de către CJ Maramureș a unui împrumut în valoare de 60 de milioane de lei, care va fi utilizat astfel: 25,9 milioane de lei pentru TVA-ul aferent construirii depozitului ecologic de la Sârbi, 9 milioane de lei pentru proiectul de reabilitare a Drumului Nordului lotul I și II, 5 milioane de lei pentru reabilitare DJ 109F, 100.000 de lei reabilitare pentru DJ 182B, 8,7 milioane de lei pentru reabilitare DJ 186, 6,3 milioane de lei pentru reabilitare DJ 187 și 5 milioane de lei pentru achiziția de Proiectare și Execuție Centru de Terapii Alternative în Maramureș din cadrul proiectului ALTHERA – Alternative Therapies în Maramures and Ivano-Frankivsk.

 

„Avem deja câteva proiecte în derulare care necesită cofinanțare și care trebuie susținute de bugetul CJ Maramureș. Bugetul Consiliului Județean nu-și permite să susțină aceste cofinanțări decât prin contractarea unui credit. Aceste credite pe care le luăm nu pot fi folosite decât pentru secțiunea de dezvoltare, pentru proiectele pe care am stabilit că le vom finanța din acest credit, nicidecum pe secțiunea de funcționare”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here