CER BANII ÎN INSTANȚĂ – Transportatorul Urbis SA și-a dat în judecată acționarii minoritari, respectiv administrațiile din Recea, Groși, Dumbrăvița și Săcălășeni

0
915

TRANSPORT PUBLIC ÎN COMUN. Compania de transport public în comun Urbis SA, controlată de municipiul Baia Mare, a dat în judecată primăriile și consiliile locale din Recea, Groși, Dumbrăvița și Săcălășeni, în încercarea de a-și recupera sumele pe care susține că le merită pentru serviciul de transport public de călători prestat. Toate dosarele de chemare în judecată au fost înregistrate joi, 29 iulie 2021, spețele urmând să fie judecate de magistrații Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Anul trecut, deși o bună parte din timp au fost restricții de circulație, Urbis a raportat o cifră de afaceri și un profit sensibil egale cu cele din 2019 (29,6 milioane de lei și profit net de 833.000 lei), însă datoriile firmei au crescut cu peste 2,4 milioane de lei, ajungând la aproape 9,87 milioane de lei.

 

Urbis SA este controlată de municipiul Baia Mare (care deține 97,06% din acțiuni), acționarii minoritari fiind Tăuții Măgherăuș (0,98%), Recea (0,49%), Dumbrăvița (0,49%), Groși (0,49%) și Săcălășeni (0,49%). Firma operează transport public de persoane pentru Zona Metropolitană Baia Mare, respectiv pentru Baia Mare, Baia Sprie (Tăuții de Sus, Chiuzbaia, Satu Nou de Sus), Tăuții Măgherăuș (Băița, Nistru, Merișor, Bușag, Bozânta Mare), Recea (Mocira, Săsar, Lăpușel, Bozânta Mică), Groși (Ocoliș), Săcălășeni (Coruia), Dumbrăvița (Chechiș, Unguraș).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here