INVESTIȚIE – Podul peste râul Iza, al treilea pod nou inaugurat în comuna Bârsana

0
1362

INAUGURARE POD. Luni, 13 iunie 2022, în comuna maramureșeană Bârsana a fost inaugurat noul pod peste râul Iza. Acesta este cel de-a treilea pod nou edificat în comună de actuala administrație locală, condusă de tânărul primar Teodor Ștefanca, după cele construite pe Valea Slatinii din Bârsana și Valea Bălții din Nănești.

 

Noul pod a fost finanțat în cea mai mare parte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, program investițional coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Valoarea podului, realizat cu structură pe grinzi din beton precomprimat, cu o deschidere de 6 metri (5 metri partea carosabilă și 1 metru trotuarul), este de peste 1 milion de lei (918.394 lei din suma totală fiind finanțat prin PNDL II) și a fost realizat în circa 2 ani de firma Byg Spedition Building din Vișeu de Jos.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here