DECIZIE – Electrica își vinde proprietățile din Maramureș: cabana de la Izvoare și baza de agrement din Valea Borcutului

0
1692

RESTRUCTURARE. Toate activitățile Electrica conexe serviciilor energetice și considerate nerentabile sau consumatoare de fonduri necesare reabilitării și întreținerii vor fi vândute. Acțiunea derulată încă de anul trecut este în plină desfășurare, în Maramureș rămânând nevândute sau neînchiriate două obiective: cabana de la Izvoare și baza sportivă din Valea Borcutului.

 

Printre centre de perfecționare și complexuri turistice, baze sportive și terenuri de sport, case de refacere, o policlinică, clădiri, terenuri și apartamente, Electrica Serv a scos la vânzare/închiriere și Centrul de perfecționare Izvoare, cunoscută de maramureșeni sub denumirea Cabana Electrica. Proprietarii susțin, de altfel, că proprietatea (aflată pe teriotriul administrativ al satului Mara – comuna Desești) este pretabilă pentru pensiune.

 

Cabana are structură de rezistență din beton și are un etaj și mezanin (302 metri pătrați suprafață desfășurată), camerele fiind încălzite cu sobe de teracotă. Se vinde sau se închiriază cu tot cu teren (1.308 metri pătrați). Prețul de vânzare este de 88.607 euro, iar prețul de închiriere este de 1.100 de euro pe lună.

 

În privința bazei sportive/de agrement din Valea Borcutului, Electrica Serv vrea să obțină 407.000 euro din vânzarea terenului (aproape 13.000 metri pătrați) și a imobilului, o clădire pe un singur nivel (suprafață construită de 446 de metri pătrați), cu birouri, băi, vestiar, spațiu administrativ și utilități. În cazul închirierii, Electrica Serv cere 3.500 de euro pe lună.

 

Electrica Serv parcurge un proces de restructurare (a intrat de la finele anului trecut într-un program de concedieri colective a angajaților indirect productivi, valabil până în 31 decembrie 2019), anumite activități din cadrul filialei fiind internalizate în cadrul Electrica.

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here