DECIZIE – Conducerea Academica Recea nu înscrie echipa în Liga a III-a, pentru că autoritatea publică nu a aprobat finanțarea taxei de înscriere: explicația din interiorul politico-administrativ

0
1796

PROMOVAREA, BANII ȘI SUPĂRĂRILE. Conducerea clubului Academica Recea, a cărui echipă de fotbal a promovat în acest sezon în Liga a III-a, a anunțat că nu înscrie echipa în al treilea eșalon, pentru că autoritatea publică nu a aprobat finanțarea taxei de înscriere (20.000 lei), acuzând de implicațiile acestei decizii consilierii locali PNL și USR.

 

De ce nu s-a aprobat

 

Surse din interiorul politico-administrativ din Recea au precizat pentru 2mnews  că decizia nu a fost luată pentru că nu s-a dorit alocarea celor 20.000 lei, sau pentru că nu există acești bani solicitați pentru rectificarea bugetului comunei, ci pentru că decidenții plătiți din bugetul public și aflați în conducerea CS Academica Recea nu au discutat cu proprietarul clubului (care este comunitatea din Recea, prin Consiliul Local) în privința majorării semnificative a bugetului echipei în urma promovării.

 

“Practic, clubul a primit în acest an o finanțare de 180.000 lei, bani care s-a subliniat că este buget pentru întregul an 2023. După 4 luni, ei nu mai aveau bani. S-a făcut o nouă rectificare cu încă 32.000 de lei. Problema constă în costurile pe care le-ar avea clubul în Liga a III-a și care s-ar ridica la circa 1 milion de lei pe an, pentru a avea un buget care să asigure menținerea în a treia ligă valorică. Recea nu are în acest moment această disponibilitate financiară. Nu poate degreva din bugetul local 1 milion de lei pentru fotbal. Clubul are în acest moment o finanțare de 48.000 lei, primită în iunie de la Consiliul Județean, restul banilor, până la 1 milion de lei, ar trebui suportat din bugetul local”, au precizat surse decidente în această speță.

 

Joi, 6 iulie 2023, Consiliul Local Recea a respins cu 7 voturi (5 de la PNL și 2 de la USR) rectificarea bugetului prin alocarea a 20.000 de lei necesari echipei de fotbal pentru înscrierea în Liga a III-a. În acest moment, CL Recea, format din 15 consilieri locali aleși de comunitate să o reprezinte în forul deliberativ al comunei, este controlat de un grup de 8 persoane (5 PNL, 2 USR, 1 ProRomânia) care formează opoziția la grupul de consilieri controlat de primarul Octavian Pavel (PSD), format din 7 persoane (5 PSD, 1 PNL, 1 PMP). La ședința de astăzi, au fost prezenți 13 din cei 15 consilieri locali, lipsind câte unul din fiecare tabără, 7 dintre aceștia respingând rectificarea de buget, iar 6 votând în favoarea acesteia. Implicit, suma clamată de club pentru înscrierea în Liga a III-a nu a fost aprobată.

 

Reacția conducerii clubului

 

În continuare, vă redăm integral comunicatul clubului maramureșean:

 

„Azi (n.red., 6 iulie 2023) s-a jucat cel mai important meci pentru CS Academica Recea din sezon: Politicul (PNL+ USR) vs. CS Academica Recea. Din păcate echipa noastră a pierdut și pleacă capul în fața politicului.

 

Ne-am câștigat dreptul de a evolua în Liga 3. Jucătorii, staful tehnic și alți voluntari de pe lângă echipă au transpirat pentru această performanță. 84% din locuitorii Comunei Recea doresc ca CS Academica Recea să evolueze sezonul următor în Liga 3.

 

Din păcate, azi, fotbalul a mai primit o palmă din partea politicului care nu ține cont de dorința oamenilor de rând, nu ține cont de viitorul copiilor. Din cauza divergențelor politice care nu au legătură cu interesul cetățenilor din comuna Recea, pentru a doua oară în ultimii 3 ani Recea pierde o echipă de fotbal cu perspective de performanță.

 

Menționăm că în urma ședinței de azi a Consiliului Local, membrii PNL+USR nu au fost de acord nici cu taxa de înscriere în Liga 3, în cuantum de 20.000 lei. De azi punem “lacăt” pe Stadion, pe fotbal, pe viitorul copiilor…”.

 

* Foto arhivă: @Minerul Rodna (Minerul Rodna – Academica Recea, 25 iunie 2023)

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here