AU LUPTAT, DAR AU PIERDUT – Explorări Baia Mare a pierdut la Constanța în minim de seturi, după ce a dus două seturi în prelungiri

0
77

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, în Sala Sporturilor din Constanța, în meci contând pentru etapa a 13-a a Ligii I la volei masculin, CSM Constanța a câștigat, cu 3-0 (26-24, 25-21, 28-26), partida cu Știința Explorări Baia Mare. Meciul, arbitrat de Alin Mateizer din Ploiești (principal) și Alexandru Prodana din București (secund), a opus echipele aflate înaintea etapei pe locurile 7 (Constanța) și 9 (Baia Mare).

 

Gazdele au pornit din postura de favorite, mai ales că aveau o poziție mai bună în clasament și s-au impus și în meciul din turul sezonului regular, la Baia Mare, cu 3-2. Un meci extrem de echilibrat, în pofida scorului final (gazdele s-au impus în minim de seturi), două dintre seturi (primul și ultimul, seturi de câte 30 de minute fiecare) fiind decise în prelungiri, toate însă adjudecate de gazde, îndeosebi datorită plusului creat prin serviciu și a lucidității (vezi statistica punctelor câștigate pe greșeala adversarului).

 

Setul 3 (ultimul) a fost un veritabil thriller, după ce constănțenii au fost la o minge de set și meci, având 24-21, băimărenii au surmontat fantastic și au punctat de 4 ori consecutiv, ajungând la 24-25 și având minge de set, însă până la urmă s-au impus gazdele, în prelungiri, după 30 de minute, cu 28-26.

 

Echilibrul partidei, finalizată în 85 de minute de joc efectiv, este demonstrat și de statistica prinicipalilor indicatori tehnici (Constanța vs. Explorări): 39-38 atacuri decisive, 8-4 servicii decisive, 5-6 blocaje decisive, 27-23 puncte pe greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări au punctat: Ramirez Pita (21 puncte), Cheagă (9 puncte), Bălăi (7 puncte), Da Silva Santos (6 puncte), David (4 puncte), Mesquita Campos (1 punct). De la constănțeni s-au remarcat Dinculescu (17 puncte), Druță (11 puncte) și Vidoni (9 puncte).

 

În urma înfrângerii, băimărenii au rămas pe locul 9 în clasamentul Ligii I, și în etapa următoare, a 14-a, în 24 ianuarie (etapă intermediară, disputată la mijlocul săptămânii viitoare), vor juca pe teren propriu cu SCMU Craiova, echipă clasată acum pe locul 5. O misiune extrem de dificilă.

 

* Foto generică: @Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here