EXTRĂDARE CHERECHEȘ – A fost amânată decizia Tribunalului Regional din München privind extrădarea fostului primar al Băii Mari: fugarul Cătălin Cherecheș, încarcerat în München, contestă extrădarea și cere să fie eliberat

5
10288
Tribunalul Regional Superior din München - Cătălin Cherecheș

DECIZIE – EXTRĂDARE DIN GERMANIA. În 16 ianuarie 2024, Tribunalul Regional Superior din München (Oberlandesgericht München) – similarul din România al Curții de Apel – a dispus continuarea detenţiei în vederea extrădării, în Penitenciarul din München, a fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

 

Simplificat, Tribunalul german a amânat admiterea extrădării lui Cherecheș, care a fugit din România la câteva ore înainte de a a fi condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Motivul amânării soluționării extrădării, cerută de Ministerul Justiției din România, a fost explicat de Parchetul General München, pentru agenția de presă Mediafax, prin depunerea de avocatului angajat de Cherecheș, „în termen scurt”, a unei contestații, obiecție care „urmează să fie examinată de către Parchetul General din München şi de către Tribunalul Regional Superior din München”.

 

Vă remintim că fostul primar Cherecheș a fugit din țară în 24 noiembrie 2023, deși era pus sub control judiciar, și a fost arestat de către forțele de poliție din Augsburg la 28 noiembrie 2023, în jurul orei 18.30, la ordinul Parchetului General din München, dat în baza mandatului european de arestare emis de Curtea de Apel Cluj la 24 noiembrie 2023. El a fost închis inițial în Penitenciarul din Gablingen-Augsburg, iar apoi a fost transferat în Peinitenciarul München-Stadelheim (Justizvollzugsanstalt – JVA – München-Stadelheim), unde este încarcerat și în acest moment, în așteptarea soluționării extrădării cerute de statul român.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Cu siguranță documentele de cerere a extrădării au fost întocmite cu lacunele necesare care dau posibilitatea contestării cererii. Aducerea in Romania si încarcerarea lui aici pun in pericol multe persoane care au avut implicare in activitatea lui infracțională. Nu vă faceți iluzii, nu va fi adus in Romania.

  2. Să mori tu? Dacă ai moșteni 10 milioane de euro sau dolari,crezi ca te ai mânji cu 30.000 de euro. 30 de arginti a luat Iuda, iar Șpan a dus în debara 30.000 de euro când primarul nu era în birou. Extrădarea este egala cu executarea. Nu a fost condamnat la moarte,deci are dreptul sa trăiască. Justiția nu are dreptul sa condamne la moarte români de după 1989.Chereches nu este decât o victimă. Și apoi MITA trebuie pedepsită și celui care pretinde și celor care o dau. Din nefericire cancerul nu l iartă pe șpan.

  3. Extradat sau nu nimic nu se rezolva daca nu-l fac sa pronunte numele celor care l-au ajutat cu averea. Este anormal sa ramana in libertate cei care, regulat, au contribuit la ce nu poate justifica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here