DECIZIE – Băimăreanul Cristian Balaj a demisionat de la conducerea campioanei CFR Cluj: „O chestiune de onoare”

0
608
Cristian Balaj

A DEMISIONAT. Băimăreanul Cristian Balaj a demisionat de la conducerea campioanei CFR Cluj, argumentând că este o chestiune de onoare după eliminarea echipei din „sferturile” Cupei României, în urma unei înfrângeri la scor în confruntarea cu echipa de Liga a II-a Corvinul Hunedoara (0-4).

 

Balaj a fost numit președinte al echipei de fotbal CFR Cluj în 3 noiembrie 2021 și mai avea contract cu clubul din Gruia până la finalul sezonului. Demisia lui Balaj survine la câteva ore după demisia antrenorului Adrian Mutu, aceasta fiind deja acceptată de principalul finanțator Nelu Varga, care urmează să se pronunțe și în privința demisiei președintelui.

 

Fost arbitru internațional de categoria Elite (cea mai înaltă), Pavel Cristian Balaj (52 de ani) este arbitrul român situat pe locul 2 în clasamentul național a meciurilor arbitrate în Liga I (peste 340 de meciuri), pe locul 1 în clasamentul național al finalelor Cupei României arbitrate (4). Este arbitru FIFA din 2003 (a oficiat meciuri de UEFA Champions League, UEFA Europa League, jocuri de calificare pentru Campionate Mondiale și pentru Campionate Europene). Este arbitrul cu cele mai multe titluri de Cel mai bun arbitru român al anului. S-a retras din arbitraj în decembrie 2016.

 

În perioada 2010-2018 a fost președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș, în 2017-2018 a fost consilier al ministrului Tineretului și Sportului (în mandatele a 3 miniștri). În perioada 2019-2021 a fost președintele Agenției Naționale Anti-Doping din România, funcție cu rang de secretar de stat. A fost cel care s-a opus deciziei principalului finanțator al CFR Cluj de a-l numi antrenor principal pe Adrian Mutu, dar a plecat împreună cu acesta, considerând că după un asemenea eșec al echipei „nu este normal ca doar antrenorul să fie vinovat”.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here