ÎN SFÂRȘIT – Echipa feminină Minaur a învins categoric Știința la București, în derby-ul echipelor de la subsolul clasamentului, și a urcat pe locul 10

0
550

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Sâmbătă, 4 noiembrie 2023, în Sala Agronomia din București, în meci contând pentru etapa a 9-a a Ligii I la handbal feminin, CSU Știința București a pierdut, cu 19-36 (10-19), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Adrian Manafu (București) & Daniel Pavel (Buzău), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 14 (Știința) și 12 (Minaur).

 

Un duel de la subsolul clasamentului (Știința pe ultimul loc, Minaur pe antepenultimul loc), între două echipe cu înfrângeri pe linie în ultimele partide, dar în care băimărencele porneau din postura de favorite, datorită tradiției (au câștigat cele două partide directe disputate până acum), al valorii loturilor (dacă se poate vorbi despre valoare la subsolul unui clasament) și al faptului că gazdele aveau înaintea acestui meci un bilanț defavorabil: 8 meciuri, toate pierdute (băimărencele aveau 2 victorii și 6 înfrângeri).

 

La acești factori se adauga și orgoliul sportiv, Minaur câștigând ultimul meci în urmă cu aproape două luni (din 9 septembrie, de atunci datează victoria la limită, pe teren propriu, cu Corona Brașov). Partida a și fost la discreția băimărencelor, care au mai reușit să-și repare golaverajul (-37 înaintea acestui meci) și să mai adauge o victorie, a treia din cele 9 jocuri disputate până acum.

 

A fost un galop de sănătate pentru Minaur, în fața unei adversare de valoarea ligii secunde (unde va și retrograda de altfel), de la care doar Gichevska a mai încercat să facă ceva și, uneori, portarul Oana Anghel să stăvilească dimensiunile dezastrului. Scor final: 19-36, o victorie la 17 goluri diferență care nu putea fi realizată doar cu aportul ofensiv al băimărencelor, la aceasta aducându-și aportul și portarii Minaurului, îndeosebi Cristina Mihiș (cu 17 parade salvatoare, cu un procentaj de reușită de 56,67% – e drept, cum spunea un mare antrenor băimărean, trebuie să ne și uităm cine șutează), dar și Beatrice Preda (cu 7 parade salvatoare și procentaj de reușită de 53,85%).

 

Pentru Minaur au marcat: Tănăsie (11 goluri), Pavlovic (6 goluri), Spugnini Santome și Terciu (câte 4 goluri), Ujkic (3 goluri), Lundback și Danciu (câte 2 goluri), Vukajlovic, Vujovic, Mițicuș și Ianasi (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat portarul Anghel (5 parade salvatoare) și Gichevska (6 goluri).

 

În urma victoriei, băimărencele urcă două locuri în clasament, până pe 10. În etapa următoare, a 10-a, Minaur joacă la Baia Mare cu CSM Târgu Jiu (echipă clasată pe locul 11), meciul fiind programat în 11 noiembrie 2023. În mod normal, un meci care va mai aduce 3 puncte băimărencelor.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here