S-A TERMINAT, ÎN SFÂRȘIT – Minaur Baia Mare, umilită și la Budapesta, a fost eliminată de echipa maghiară FTC din EHF European League

0
468

EHF EUROPEAN LEAGUE. Duminică, 4 septembrie, în Elek Gyula Aréna din Budapesta, în meci contând pentru returul turului preliminar al EHF European League, formația maghiară Ferencvárosi Torna Club a învins categoric, cu 38-22 (19-9), Minaur Baia Mare, calificându-se în etapa următoare cu dublă victorie (și golaveraj 75-48). Meciul a fost unul pentru palmares, calificarea fiind practic decisă în tur, chiar la Baia Mare, unde FTC Budapesta a învins Minaur la 9 goluri diferență (27-36).

 

Partida, care a oficializat cea bilanțul de 3 din 3 echipe românești eliminate din cea de-a doua competiție valorică intercluburi a handbalului masculin (după eliminările lui CSM Constanţa şi Potaissa Turda, învinse de suedezii de la IK Savehof, respectiv francezii de la Chambery Savoie), a fost arbitrată de cuplul islandez Jonas Eliasson & Anton Palsson și s-a sfârșit cu înfrângerea extrem de previzibilă a oaspeților (la… 16 goluri!), diferența de valoare dintre vicecampioana României și echipa maghiară (care a terminat ediția trecută internă pe locul 4) fiind evidentă.

 

Prima repriză a fost o continuare a masacrului sportiv, în care maghiarii au tres de 23 de ori pe poartă (o singură dată pe lângă poartă) și au marcat de 19 ori (Barna Buzogány a apărat 3 șuturi din 15, iar Anton Terekhov niciunul din 7 șuturi), ceea ce spune multe despre apărarea Minaurului (Nagy Bence nu ne-a cruțat nici în retur, 4 goluri din 5 șuturi, Imre 4 goluri și Lékai 3 goluri din 3 șuturi) – maghiarii au avut 6 jucători (!) cu procentaj de 100%, adică ce au tras, au marcat.

 

Până la jumătatea reprizei am păstrat șanse că nu vom pierde foarte rușinos (cum am făcut-o): în min. 14 era 7-6 pentru FTC. Apoi, timp de 7 minute băimărenii nu au marcat, așa că s-a ajuns în min. 21 la scorul de 13-6 și istoria meciului era deja scrisă.

 

Nici în atac n-am strălucit în primele 30 de minute, Minaur aruncând de 21 de ori la poartă, marcând 9 goluri, iar 6 șuturi apărându-le Ádám Borbély (restul, 6 șuturi, fiind afară) – niciun jucător băimărean nu a reușit să marcheze de 3 ori în prima repriză, deși Da Silva Mollino (iar s-a așteptat multe de la el) a tras de 8 ori la poartă.

 

În repriza a doua, deși maghiarii jucau cu rezervele (doar pe spectatori i-ar mai fi putut băga pe teren), diferența pe tabela de marcaj a crescut, finalizându-se cu un foarte-foarte rușinos 38-22, adică 16 goluri diferență. FTC a avut o eficiență în atac de 69% (scăzută cu ceva de rezerve), Minaur de… 38%. Adică s-a tras cam la fel la poartă (48 de șuturi FTC, 47 Minaur), doar că gazdele au înscris cu 16 goluri mai mult.

 

Pentru Minaur au înscris: Căbuț (6 goluri), Da Silva Mollino, Pop și Bera (câte 3 goluri), Vujic și Robert Nagy (câte 2 goluri), Kotrc, Iordachi și Ratkovic (câte 1 gol). De la învingători s-au remarcat Nagy Bencze (7 goluri), Bujdoso (5 goluri), Onodi Janoskuti și Balogh (câte 4 goluri). EHF European League s-a dovedit o pălărie prea mare pentru vicecampioana României, Minaur a fost eliminată rușinos din a doua competiție valorică intercluburi din Europa.

 

* Foto: @fradi.hu

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here