OBIECTIV ÎNDEPLINIT – CSM Sighetu Marmației câștigă în ultimul meci în fața propriilor suporteri

0
535

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 19 mai 2023, pe Stadionul Municipal Solovan din Sighetu Marmației, în meci contând pentru etapa a 9-a (penultima) a play-out-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal, CSM Sighetu Marmației a câștigat, cu 1-0 (1-0), partida cu Minerul Ocna Dej. Meciul, arbitrat la centru de Claudiu Ștef din Târgu Mureș, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Sighetu Marmației) și 2 (Ocna Dej).

 

Spre deosebire de oaspeți, sighetenii aveau nevoie de victorie pentru a-și apropia îndeplinirea obiectivului (menținerea în Liga a III-a), în contextul în care cele două echipe din urma sa care luptă pentru evitarea retrogradării, CFR Cluj 2 și Victoria Carei, aveau doar 1 punct mai puțin și ambele joacă în această etapă pe teren propriu (meciurile au loc mâine, partida de la Sighetul Marmației disputându-se în prologul etapei).

 

În cele 3 partide directe din acest sezon, echilibru perfect: 1 victorie, 1 egal, 1 înfrângere. În precedenta partidă directă de pe Solovan, în martie 2023, în meci din sezonul regular, sighetenii s-au impus cu 4-2 (3-1), iar în ultima confruntare directă, în turul play-out, dejenii (este fosta echipă ACS FC Someșul Dej, locul 4 în ediția precedentă, care a fuzionat cu AS Minerul Ocna Dej 1947, ambele având același finanțator, Vicențiu Știr), antrenați de fostul internațional Tiberiu Bălan, s-au impus cu 1-0. Totuși, gazdele au pornit cu prima șansă, oaspeții fiind complet demotivați, iar sighetenii își doreau o victorie în ultima întâlnire oficială în fața propriilor suporteri, o victorie care să-i scutească de emoții.

 

Și CSM și-a îndeplinit obiectivul, deschizând scorul foarte repede prin tânărul mijlocaș stânga Gabriel Ardelean (20 ani), adus la începutul sezonului de la Luceafărul Oradea. A fost unicul gol, nu doar al reprizei, ci și al meciului, încheiat cu obiectiv îndeplinit pentru gazde.

 

CSM Sighetu Marmaţiei – Minerul Ocna Dej: 1-0 (1-0), a marcat Gabriel Ardelean (min. 3).

 

În urma victoriei din această penultimă etapă, sighetenii rămân pe locul 3, cu 31 de puncte, iar în ultima etapă, programată în 27 mai 2023, de la ora 18.00, joacă pe Stadionul Măgura din Șimleu Silvaniei, cu CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei, echipă deja retrogradată matematic (ocupă ultimul loc în play-out, cu doar 14 puncte).

 

* Foto arhivă (11 martie 2023: CSM Sighetu Marmației – Minerul 1947 Ocna Dej): @Minerul 1947 Ocna Dej

 

Adrian TODORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here