DECIZIE – De când intră în vigoare detașarea la Școala Națională de Grefieri a judecătoarei băimărence din completul care judecă apelul primarului Cherecheș

1
6067
Ancuța Pura, Cătălin Cherecheș

COMPLET DESCOMPLETAT. Atât magistrații Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cât și plenul reunit al CSM au decis joi, 18 mai 2023, în ședințe separate și în unanimitate, ca detașarea judecătorului Ancuța Pura de la Curtea de Apel Cluj la Școala Națională de Grefieri să intre în vigoare începând cu 1 iulie 2023. Detașarea este pe o perioadă de 3 ani.

 

Anterior acestor decizii, judecătorul Pura a câștigat concursul privind angajarea ca personal de instruire (formator cu normă întreagă) în cadrul Departamentului de formare profesională iniţială al Şcolii Naţionale de Grefieri, la disciplina „Procedură penală”.

 

Vă reamintim că judecătorul Ancuța Pura, originară din Baia Mare, face parte din completul de doi judecători desemnat să soluționeze apelul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în care acesta contestă soluția Tribunalului Cluj în procesul de luare de mită în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

 

Apelul primarului Cherecheș a fost înregistrat la Curtea de Apel Cluj la 2 martie 2022 și până acum au fost programate… 14 termene de judecată. Procesul pe fond, în urma căruia a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Cluj la 5 iulie 2016 și a durat 5 ani și 8 luni (sentința a fost pronunțată la 24 februarie 2022).

 

În acest caz se judecă o luare de mită în formă continuată, pentru care primarul Cherecheș a fost reținut (și ulterior arestat) în urmă cu peste 7 ani, la 26 aprilie 2016, la acel moment procurorii anticorupție (DNA) comunicând public că „au procedat la constatarea infracțiunii (n.red., luare de mită) flagrante, asupra inculpatului Cherecheș Cătălin”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Pare a fi o noua manevră de tergiversare ,se tot amână până la prescriere. Ar fi vremea să se clarifice; vinovat sau nevinovat și procedat că atare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here