DECIZIE – A fost atribuit un contract de 13,5 milioane de lei pentru reabilitarea a 6,4 km de drumuri în Maramureș

0
1515

INVESTIȚIE INFRASTRUCTURĂ. Administrația comunei maramureșene Ardusat a adjudecat licitația pentru reabilitarea a 6,4 kilometri (exact: 6.433,50 metri) de străzi și drumuri comunale (DC68 – format din DJ 193, ca legătură între satele Lăpușel și Arieșu de Câmp) în cele trei sate ale comunei (Ardusat, Arieșu de Câmp și Colțirea).

 

Contractul de execuție a fost semnat la 23 octombrie 2023, la valoarea de 13,4 milioane de lei (exact: 13.441.647,80 lei, sumă care include TVA), cu firma Prodexim SRL din Satu Mare, specializată în constructii civile și industriale, construcții hidroedilitare și de gospodarie, restaurare și consolidări ale structurilor istorice. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și bugetul local.

 

Firma câștigătoare, Prodexim SRL, controlată de familia Mureșan (Felician Mureșan, Casian Petrișor Mureșan – ambii cu câte 35% din părțile sociale – și Petre Mureșan – 30%) a avut singura ofertă declarată admisibilă de comisia locală de licitație, din cele 4 depuse, având o ofertă cu doar 0,27% mai mică decât estimarea maximă a beneficiarului (criteriul de atribuire a fost Prețul cel mai mic). Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 75,83 milioane de lei și un profit net de 6,7 milioane de lei, realizat cu 88 de angajați, dar și datorii de 29,57 milioane de lei.

Suprafețele de drumuri care urmează să fie reabilitate sunt degradate din cauza faptului că, având șanțuri de pământ în locul sistemelor de scurgere a apelor pluviale, structura rutieră este compromisă, fapt care determină deplasarea autovehiculelor cu viteză redusă.

 

Lucrările trebuie finalizate într-un an și jumătate, constructorul trebuind să ofere o garanție de 5 ani.

@FOTO: generică

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here