LEGE DE SUPORT – Deputat Călin Bota, despre importanța susținerii financiare a Mitropoliei Basarabiei

0
97
Călin Bota, deputat PNL de Maramureș

SPRIJIN PENTRU BASARABIA. Marți, 24 octombrie 2023, în ședința de plen, a fost votată Legea privind sprijinul financiar acordat de către statul român Mitropoliei Basarabiei, parte componentă a Bisericii Ortodoxe Române, precum și proiectul privind sprijinul acordat de statul român Schitului românesc „Prodromu” de la Muntele Athos, Grecia.

 

În urma amendamentelor formulate alături de colegii mei din PNL, sumele alocate de la bugetul de stat vor putea fi destinate acoperirii construirii, amenajării și funcționării unor unități preșcolare și școlare aflate în subordinea Mitropoliei Basarabiei și susținerii activităților de catehizare și a activităților dedicate tinerilor și vârstnicilor, a explicat deputatul maramureșean Călin Ioan Bota.

Banii destinați acestor activități vor fi prevăzuți anual în bugetul Secretariatului General al Guvernului, respectiv al Secretariatului de Stat pentru culte şi se acordă ca sprijin financiar Mitropoliei Basarabiei din Republica Moldova.

 

Este important să sprijinim păstrarea identității culturale și religioase și să susținem activitatea Mitropoliei Basarabiei, parte a Bisericii Ortodoxe Române, a mai precizat deputatul liberal Călin Bota.

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here