CONTRACT – S-a semnat contractul pentru realizarea documentațiilor privind reabilitarea a 20 de kilometri de drum județean, pe tronsonul Strâmbu Băiuț – Băiuț – Botiza

0
2151

REABILITARE DRUM JUDEȚEAN. Asocierea de firme Dru Po SRL & Proiect DP, ambele din Suceava, controlate de Niculai Dobrea-Climec, va realiza documentațiile tehnico-economice de avizare a lucrărilor de intervenții pentru Reabilitarea și modernizarea DJ 109U pe o porțiune de 20,45 kilometri, cuprinsă între Strâmbu Băiuț – Băiuț – Botiza. Contractul, care a fost semnat în 3 mai cu administrația județeană (Consiliul Județean), este în valoare totală de 172.724,51 lei (sumă care include TVA) și trebuie finalizat în 6 luni (180 de zile). Asocierea firmelor suceveanului Dobrea a fost unicul ofertant, depunând o ofertă cu 22% mai mică decât estimarea CJ Maramureș.

 

Practic, firma trebuie să facă documentația tehnică aferentă drumului județean (inclusiv identificarea culoarelor de  expropriere dacă este cazul), în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici ai investiției. După ce această documentație va fi finalizată, conducerea administrației județene vizează depunerea proiectului pentru a obține finanțare pentru proiectarea și execuția lucrării de reabilitare. Ultimele lucrări pe acest drum au fost efectuate în vara anului 2015, când a fost refăcut covorul asfaltic pe o distanță de circa 1,2 kilometri (între Băiuț și Botiza).

 

Firma suceveană nu este un new-entry pe relația cu Consiliul Județean Maramureș, la finalul anului trecut fiind desemnată câștigătoare a licitației pentru completarea și actualizarea studiului de fezabilitate care vizează reabilitarea unor drumuri și sectoare de drumuri județene (specific: DJ 108A Gârdani – lim. Sălaj: 16,16 km; DJ 182B Baia Mare – Coaș: 11,40 km; DJ 188 Bogdan Vodă – Vișeu de Jos: 10,90 km; DJ 171 Rogoz – lim. Bistrița-Năsăud: 15,10 km). Lucrare pentru care va încasa 390.000 lei + TVA.

 

De asemenea, la finalul lunii martie 2022, firma suceveană a câștigat și contractul pentru elaborarea Studiu de Fezabilitate (SF) a Pasajului Italsofa (Baia Mare – Groși), lucrare pentru care va încasa 120.000 lei + TVA.

 

Dru Po SRL, înființată în 1996, este specializată pe proiectarea de drumuri și poduri, în 2020 a avut o cifră de afaceri de circa 1 milion de lei și profit net de 56.653 lei obținut cu 9 angajați. Firma este controlată de Niculai Dobrea-Climec (care împreună cu soția sa, Rodica Dobrea-Climec, deține 70% din părțile sociale ale societății), asociatul minoritar fiind directorul tehnic Ioan Mardare (care împreună cu soția sa, Raveica Georgeta Mardare, directorul economic al societății, deține 30%).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here