DECIZIA GAZDELOR – Nærbø a schimbat sala în care își dispută de regulă meciurile: Minaur joacă turul finalei EHF European Cup într-o sală de 4.000 de locuri

0
378

FINALA EHF EUROPEAN CUP 2022. Conducerea clubului norvegian de handbal Nærbø IL a decis să joace meciul tur al finalei EHF European Cup cu Minaur Baia Mare într-o altă sală decât cea în care își dispută în mod regulat meciurile de pe teren propriu (Nye Loen), evident una mai încăpătoare, de două ori mai mare decât Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare.

 

Partida, programată sâmbătă, 21 mai, de la ora locală 17.00, va avea loc în DNB Arena (4.000 locuri) din Stavanger (al patrulea cel mai mare oraș din Norvegia, supranumit Capitala Petrolieră a Norvegiei, centrul administrativ/capitala Regiunii Rogaland, din care face parte și localitatea rurală Nærbø). Această arenă multifuncțională (proiectată să găzduiască evenimente sportive, dar și evenimente culturale, concerte etc.) a fost inaugurată pe 6 octombrie 2012 și va găzdui o parte din meciurile Campionatului European de Handbal feminin 2028, organizat în comun de cele trei forțe handbalistice scandinave (Danemarca, Norvegia și Suedia).

 

Arena DNB se află în imediata apropiere de hotelurile Clarion Hotel Energy și Scandic Forum Hotel și dispune de două parcări care totalizează 650 de locuri de parcare (ghiciți ce? – parcarea este gratuită, mereu, nu doar pe perioada desfășurării evenimentelor). Stavanger este un oraș de circa 145.000 locuitori (însă cu suburbiile ajunge la 240.000 locuitori), încărcat de istorie medievală (cu multe clădiri-monument de sec. XII bine conservate, printre care și cea mai veche catedrală din Norvegia, edificată în 25 de ani, între 1100-1025), universitar și cultural (a fost Capitală Europeană a Culturii în 2008, este gazda unor festivale anuale de muzică clasică și jazz și locul de naștere al stilului gothic metal).

 

Decizia conducerii clubului din micul sat Nærbø, care a acces la prima sa participare într-o cupă europeană chiar în finala acesteia, a fost motivată prin faptul că doresc să le ofere cât mai multor oameni șansa din Regiunea Rogaland de a vedea o finală europeană. Și au promis spectacol și și-au chemat suporterii din întreaga provincie să le fie alături la această sărbătoare a sportului („Cât de des avem această șansă? Acum avem ocazia să-i invităm pe toți la petrecere, pe toți cei care apreciază Nærbø și doresc să participe la scrierea istoriei handbalului norvegian! Pentru petrecere va fi – Nærbø face petrecerea pe teren – tu faci petrecerea în tribune! Așa că acum vă lansăm provocarea, dragi susținători!”)

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here