CONFLICT ÎNTRE DRUMARI – Două firme din Maramureș au cerut insolvența holdingului Aktor din Grecia

0
1642

AFACEREA SUBCONTRACTAREA”. Două firme din Maramureș și una din Negrești Oaș au cerut în instanță declașarea procedurii de insolvență împotriva Aktor SA. Firmele sunt subcontractori vechi ai contractelor obținute în infrastructură rutieră de holdingul din Grecia, Aktor chiar vânzând către una dintre firme (Sebi Marc SRL) stația de mixturi asfaltice din Giulești (în septembrie 2019 – e situată în Dumbrava, în imediata apropiere a DJ 109F).

 

Cele trei firme care au cerut insolvența firmei Aktor din postura de creditori (considerând că n-au fost plătite pentru lucrările executate) sunt: Sebi Marc SRL (controlat de Ioan Mihai Ștefan Marc, firmă înregistrată în Călinești), Pet Cip Trans SRL (controlat de Gheorghe Petru Chindriș din Bârsana), Fulga SRL (controlat de Ioan Hotca și Gheorghe Petrușe din Negrești Oaș).

 

La scurt timp după înregistrarea în instanță (la Tribunalul București), cele două firme din Maramureș au depus documente de renunţare la judecarea cererilor. A rămas în pronunțare solicitarea firmei din Negrești Oaș împotriva Aktor Societate Tehnică Anonimă (Aktor SA) – Grecia Sucursala București.

 

În 2019, Aktor SA a înregistrat o cifră de afaceri de 283,5 milioane de lei și pierderi de 165,3 milioane de lei cu o medie de 368 de angajați, raportând o datorie de aproape 1 miliard de lei. În Maramureș, Aktor a lucrat (mai recent) pe reabilitarea tronsonului Baia Mare – Sighetu Marmaţiei (58,71 km) din DN18, lucrare în valoare de peste 182 milioane de lei.

 

De-a lungul timpului, s-a format deja ideea că Aktor SA câștigă contracte pe infrastructura rutieră, le subcontractează (cel puțin parțial), iar subcontractorii își subcontractează la rândul lor respectivele lucrări (fie pentru execuția fizică a lucrărilor, fie pentru închirierea de utilaje), formându-se în acest fel un lanț al slăbiciunilor economice care se rupe de la primele sincope financiare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here