COALIȚIA PSD & PNL – În municipiul Sighetu Marmației: primarul PSD a amendat-o cu 10.000 de lei pe viceprimarul PNL pentru un… flashmob

2
1004

REACȚIE. Viceprimarul municipiului Sighetu Marmației, Daniela Onița-Ivașcu (PNL), a fost amendată cu 10.000 de lei de… primarul Vasile Moldovan (PSD), pentru că în 9 mai a organizat, împreună cu mai mulți elevi sigheteni, un flashmob menit să celebreze Ziua Europei.

 

Primarul Moldovan este unul dintre edilii care au eșuat la capitolul compentență încă de la primul mandat – vă remintim că a vrut să dizolve Consiliul Local, ales de sigheteni, însă după ce a pierdut toate procesele a plătit daunele morale din bugetul local (prejudiciind astfel orașul pe care-l conduce) și nu din propriul buzunar, așa cum ar fi fost moral, ținând cont de faptul că decizia conflictuală i-a aparținut exclusiv. Moldovan a întocmit amenda în calitate de primar-agent constator, cum a înscris chiar el în documentul de sancțiune.

 

Motivația amenzii viceprimarului, care face parte dintr-un partid de coaliție guvernamentală, ca și primarul, este că aceasta “a organizat și desfășurat pe o stradă publică, o adunare publică cu manifestare, care nu a fost declarată prealabil și pentru care nu s-a solicitat un aviz sau vreo aprobare din partea autorităților publice”. Moldovan, avocat de profesie, a invocat și o lege în acest sens: Legii 60/1991.

 

Am păstrat formularea ad litteram a primarului, cu toată jena față de carențele sale de limbă română, tocmai pentru că în accepțiunea primarului doar EL este autoritate publică, nu și viceprimarul (căreia, oricum, pentru a-i arăta că doar EL este Miezul Orașului, i-a retras toate atribuțiile, aceasta având acum tot atâtea atribuții ca ficusul din colțul holului, deși sighetenii o plătesc și pe ea pentru a lucra la administrarea urbei).

 

Revenind la motivarea amenzii, tocmai legea citată de primarul pesedist din Sighetu Marmației menționează expres, e drept, la articolul 3 (probabil Moldovan a parcurs doar primul paragraf, deși lectura nu dăunează), că “Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.”

 

Ori flashmobul elevilor sigheteni (recent reîntorși dintr-o vizită la Parlamentul European, ca recompensă pentru implicarea lor în voluntariat), care a debutat cu interpretarea de către un elev a Odei Bucuriei (la vioară) și a continuat cu un dans al elevilor (cu stegulețe ale UE și României în mâini), tocmai asta este: o manifestare cultural-artistică.

 

Urmărim derularea/soluționarea acestei alte decizii halucinante ale primarului pesedist din Sighetu Marmației.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Vorbim despre un abuz făra precedent poate , în contextul în care potrivit art 3 din legea 60/1991 era o adunare publică ,pașnică, totodată moldovan nu a mai fost bun la baia mare si uite așa a ajuns la sighet , el a mai făcut niște scene de teatru cu borșeni , dar nu i-a prea mers, nu este un om pentru cetățeni , este un om pentru interese personale , afaceri și etc!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here