DECIZIE – Andrei Brisc, fiul fostului șef al procurorilor maramureșeni, reținut de DIICOT pentru trafic de droguri, a fost eliberat după 24 de ore din arest și va fi judecat sub control judiciar

0
1488
Palatul Justiției Baia Mare

CEREREA DIICOT, RESPINSĂ. Andrei Brisc, fiul fostului șef al procurorilor maramureșeni, reținut de DIICOT pentru trafic de droguri, a fost eliberat după 24 de ore din arest și va fi judecat sub control judiciar. Decizia a fost luată miercuri, 17 mai 2023, la ora ora 15.51, de judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Maramureș desemnat să se pronunțe asupra cererii procurorului de caz al Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Maramureş.

 

DIICOT a solicitat ca Andrei Brisc să fie menținut în stare de arest preventiv, însă cererea a fost respinsă, judecătorul “constatând că, pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, este suficientă luarea unei măsuri preventive mai uşoare” (citat din aliniatul legii invocate în motivație de judecător).

 

Andrei Brisc, care este urmărit penal de DIICOT într-un dosar penal care presupune săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, a fost plasat sub măsura preventivă a controlului judiciar pe 60 de zile (până în 15 iulie 2023 inclusiv), având obligațiile care decurg din aceasta – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze procurorul, judecătorul sau Poliția Municipiului Baia Mare dacă își schimbă domiciliul, să se prezinte la Poliţia municipiului Baia Mare, conform programului de supraveghere, să nu depăşească limita teritorială a ţării fără încuviinţarea instanţei de judecată, să nu comunice cu martorii din cauză. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată până la 19 mai 2023.

 

Andrei Brisc este fiul lui Ioan Vasile Brisc (59 de ani), fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș (în perioada 10 iulie 2007 – 5 mai 2009, revocat din funcție în urma unei decizii a CSM, considerată de CEDO ulterior, în 2018, ca fiind abuzivă, fapt pentru care România a fost condamnată să-i plătească lui Brisc 6.325 de euro ca daune materiale și daune morale), pensionar din 3 octombrie 2017 (s-a pensionat din funcția de procuror-şef Secţie Judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here