DECIZIE – S-a aprobat încheierea acordului pentru deschiderea noului punct de trecere a frontierei Sighetu Marmației – Bila Ţerkva (Ucraina)

0
1098

MEMORANDUM. Miercuri, 17 mai 2023, în ședința de Guvern a fost aprobat memorandumul care vizează încheierea unui acord între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene, între localitățile Sighetu Marmaţiei şi Bila Ţerkva (Biserica Albă) din Ucraina.

 

Noul punct de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene Sighetu Marmaţiei (România) – Bila Terkva (Ucraina) va fi realizat prin construirea, la Sighetu Marmaţiei, a unui pod de beton armat peste râul Tisa, noua infrastructură fiind fără limită de greutate pentru capacităţile de transport, spre deosebire de podul actual de la Sighetu Marmației, din lemn, care are o greutate maximă admisă a autovehiculelor care îl tranzitează de 3,5 tone.

 

Proiectul este finanţat prin fonduri europene nerambursabile (prin programele de cooperare transfrontalieră).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here