CELEBRARE – Cristian Niculescu-Țâgârlaș, despre adoptarea Declarației Parlamentului, la 25 de ani de parteneriat strategic SUA-România

0
129
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

ACTIVITATE PARLAMENTAR. Marți, 28 iunie, senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș a votat Declaraţia Parlamentului României, adoptată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, document care confirmă angajamentul pentru sprijinirea măsurilor de asigurare a securităţii pe Flancul Estic al NATO şi în spaţiul euroatlantic, dar și extinderea colaborării în domenii strategice precum apărarea, energie, comunicaţii și accesul la noi tehnologii.

 

“A fost o onoare să particip la acest eveniment festiv, atât ca politician dar și din perspectiva faptului că de Statele Unite ale Americii mă leagă câteva amintiri personale speciale. În urmă cu 7 ani, cu puțin timp înainte de aniversarea Zilei Naționale a SUA, ca alpinist am reușit să arborez drapelele României și SUA pe Denali, cel mai înalt vârf muntos din America de Nord.

 

Această performanță sportivă a fost menționată  în cadrul paradei de 4 iulie organizată la Anchorage, Centrul Rangerilor din Talkeetna și la Baza Militară JBER din Alaska, locuri publice unde cele două steaguri au fost prezentate și onorate de cei prezenți. Sunt momente speciale petrecute în SUA de care îmi aduc aminte cu mândrie, inclusiv astăzi când am votat declarația care celebrează  parteneriatului strategic dintre România și SUA.

 

La aniversarea a 25 de ani de la lansarea parteneriatului strategic îmi exprim în nume personal, dar și în calitatea de membru al Parlamentului României, recunoștința pentru beneficiile rezultate din implementarea cu succes a prevederilor din cadrul Parteneriatului Strategic. Susțin consolidarea acestui  Parteneriat Strategic în viitor, salutând totodată implicarea constantă și consistentă a Statelor Unite în sprijinirea dezvoltării României și susținerea democrației din țara noastră”, a declarat senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș, după votul din plenul Parlamentului.

 

Prin Declarația adoptată astăzi, Parlamentul României se angajează să sprijine, în activitatea legislativă şi prin mijloacele diplomaţiei parlamentare, măsurile de asigurare a securităţii pe Flancul Estic al NATO şi în spaţiul euroatlantic, fapt posibil inclusiv prin creşterea prezenţei militare a SUA în România.

 

Totodată, există convingerea fermă că prin dezvoltarea viitoare a relațiilor bilaterale dintre cele două țări membre NATO, va rezulta și o nouă dimensiune pozitivă și dinamică a relațiilor dintre Uniunea Europeană și Statele Unite, fapt esenţial pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor de pe ambele maluri ale Atlanticului.

 

Parlamentul României apreciază  intensificarea dialogului privind recunoașterea îndeplinirii condiţiilor stabilite pentru includerea României în Programul Visa Waiver şi își exprimă interesul în consolidarea dialogul interparlamentar pe această temă.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here